Ειδικά για την περίπτωση της σεξουαλικής παρενόχλησης, αυτή μπορεί να εμφανιστεί μέσα από διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου όπως e-mail, chat rooms, forums, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το facebook, instant messaging, on-line παιχνίδια, διαφημίσεις redirected/automatic linking, spams, pop-ups καθώς και σε blogs.
Μια συχνή μορφή διαδικτυακής παρενόχλησης πραγματοποιείται μέσω της αποστολής ανεπιθύμητων, απειλητικών και άσεμνων μηνυμάτων. Tο ίδιο ισχύει αν κάποιος έρθει σε επαφή με μηνύματα ή σχόλια τα οποία είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα σε forums και blogs, τα οποία είναι απειλητικά, ανεπιθύμητα, άσεμνα και υβριστικά.
Αυτός ο τύπος σεξουαλικής παρενόχλησης προκύπτει ανώνυμα, συχνά από κάποιον που δεν γνωρίζει καν το θύμα, αλλά παρενοχλεί άτομα τυχαία. Μπορεί ακόμα ο θύτης να γνωρίζει το θύμα χωρίς εκείνος να τον γνωρίζει, ειδικά στις περιπτώσεις των δημοσίων προσώπων. Σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου μπορεί να προκύψει και ανάμεσα σε 2 άτομα τα οποία γνωρίζονται, όπου σε αυτή την περίπτωση τα μηνύματα μπορεί να είναι πιο προσωπικά.
Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από τον τύπο της διαδικτυακής σεξουαλικής παρενόχλησης, ο κοινός παρονομαστής είναι ότι το θύμα νιώθει δυσφορία ή απειλή εξαιτίας ανεπιθύμητων, σεξουαλικά προκλητικών, λέξεων και εικόνων που λαμβάνει.
http://www.queen.gr/