Σάββατο 14 Μαΐου 2011

H Moody's υποβάθμισε τον ΟΤΕ

Κατά μία βαθμίδα στην κλίμακα της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας υποβάθμισε τον ΟΤΕ η Moody's Investors Service. Από τη βαθμίδα Baa3 που ήταν, κατέβηκε στην Ba1.Η θέση του πάντως είναι...
καλύτερη από τη θέση της ελληνικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται τρεις θέσεις πιο κάτω, στο Β1. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θέση που υποβαθμίστηκε την Τετάρτη ο ΟΤΕ βρισκόταν η Ελλάδα έως τις 7 Μαρτίου 2011.

Ο λόγος για την αρνητική αυτή αξιολόγηση είναι οι αναθεωρημένες προσδοκίες της Moody's μετά τις επιδόσεις του ΟΤΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, που έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων επιδείνωση στα έσοδα και τις ταμειακές ροές.

Ταυτόχρονα, η Moody's υποβάθμισε α) σε Ba1 από Baa3 τα διεθνή μεσοπρόθεσμα αξιόγραφα προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης (GMTN), καθώς και τα διεθνή ομόλογα της θυγατρικής OTE Plc και β) τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε "Not Prime" από "Prime-3".

Η Moody΄s έθεσε αξιολόγηση Ba1 για το corporate family rating (CFR) του ΟΤΕ. Όλες οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις παραμένουν υπό αξιολόγηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

http://www.enimerwsi.com/

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas