Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο σεισμός χτύπησε την Ισπανία αντί για την Ιταλία - 10 νεκροί

Σεισμό στην Ιταλία είχαν προβλέψει, αλλά στην Ισπανία «χτύπησε» ο Εγκέλαδος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπους!

Η πόλη Λόρκα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και εκεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Φρανθίσκο Χοδάρ, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εξαιτίας της κατάρρευσης κτιρίων. H El Pais, όμως, αναφέρει πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους!

Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, στις 17:47 (ώρα Ελλάδας, 18:47 Ισπανίας) ήταν διπλό αναφέρει η εφημερίδα El Pais στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν 5,1 Ρίχτερ και ακολούθησε μια δεύτερη, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα πάντως με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός ήταν 5,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην οροσειρά Τερθια, 5-10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λόρκα και 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Αλικάντε και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 1 χιλιόμετρο σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στη Μούρθια, την Καρταχένα, την Αγκουίλας, ακόμη και το Αλμπαθέτε. Από το σεισμό κατέρρευσε η στέγη ενός γηροκομείου, προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, ενώ ο πύργος της εκκλησίας στην πόλη Σαντιάγο υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη αρχίζει την αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, έδωσε εντολή να μεταβούν στην περιοχή στρατιωτικές ομάδες εκτάκτου ανάγκης, μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas