Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αυγά και λουκάνικα

Σήμερα,έχουμε ένα πιάτο που ανήκει στη κατηγορία "βαρέα και ανθυγιεινά".
Είναι προφανές ότι είναι αμαρτία να τρώμε τέτοια πράγματα, αλλά ζωή χωρίς αμαρτίες είναι σαν μπίρα χωρίς αλκοόλ. Δε λέει...
Ο γενικός κανόνας, πως οι αμαρτίες διαπράττονται γρήγορα και εύκολα, ισχύει. Δεν χρειάζεται πάνω από ένα εικοσάλεπτο για την ετοιμασία αυτού του χοληστερινούχου μεν, νόστιμου δε, εδέσματος. Απαραίτητα, θα πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη σαλάτα για να μη βομβαρδιστεί ανελέητα το στομάχι μας...



Υλικά:
Λουκάνικα (είτε χωριάτικα είτε Φρανκφούρτης)
Αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ρίγανη
Πιπεριές (Προαιρετικά)




Λοιπόν.
Για κάθε άτομο χρειάζεται ένα κομμάτι χωριάτικου λουκάνικου μήκους 10-12 εκατοστών και τρία αυγά.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και κόβουμε το λουκάνικο σε σχετικά λεπτές ροδέλες. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και χτυπάμε ελαφρώς, ίσα να σπάσουν οι κρόκοι και να ανακατευτεί ελαφρώς το περιεχόμενο του μπολ.
Αν τα λουκάνικα είναι πολύ λιπαρά, δεν χρειάζεται λάδι, αλλιώς βάζουμε πολύ λίγο στο ζεσταμένο τηγάνι και τηγανίζουμε τις ροδέλες. Αν δεν έχουν πολλά μυρωδικά, μπορούμε να βάλουμε και ρίγανη. Ρίχνουμε και τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει κάτι σαν στραπατσάδα και σερβίρουμε αφού πρώτα πασπαλίσουμε με καπνιστό πιπέρι του Πόζαρ - ή και με μπούκοβο για τους "σκληροπυρηνικούς":

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas