Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Άνδρες : Λέμε σ΄αγαπώ για να κάνουμε sex !


Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να προφέρουν τις δύο μαγικές λεξούλες πρώτοι, αλλά για διαφορετικούς λόγους από τις γυναίκες.
Το παιχνίδι της αγάπης έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι οι άνδρες και όχι οι γυναίκες είναι εκείνοι που προφέρουν πρώτοι το ‘’Σ’ αγαπώ’’.

«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πουν ‘’Σ ‘αγαπώ’’, αλλά παραδέχονται ότι σκοπεύουν να ομολογήσουν την αγάπη τους έξι εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι οι γυναίκες σύντροφοί τους», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Josh Ackerman, ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.
Η μελέτη του, που βασίζεται σε συνεντεύξεις με 205 άνδρες και γυναίκες και που αναμένεται να δημοσιευθεί στο τεύχος Ιουνίου του Journal of Personality and Social Psychology (Περιοδικού Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στο χρόνο και τη λειτουργία της φράσης ‘’σ ‘αγαπώ’’ είναι συνδεδεμένα με το κατά πόσον ένα ζευγάρι έχει κάνει σεξ.
«Οι άνδρες μπορεί να είναι περισσότερο παρορμητικοί στον τρόπο που εκφράζουν την αγάπη τους, αλλά το τι σημαίνει η αγάπη για τους άνδρες και τι σημαίνει για τις γυναίκες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό», σημείωσε σε μια συνέντευξη ο Josh Ackerman.
Οι άνδρες ανέφεραν ότι αισθάνονται σημαντικά πιο ευτυχισμένοι από τις γυναίκες όταν ακούσουν το ‘’Σ’ αγαπώ’’ ενώ βρίσκονται ένα μήνα σε μια σχέση και δεν έχουν κάνει ακόμη σεξ, ενώ οι γυναίκες δήλωσαν πιο ευτυχισμένες από ό, τι οι άνδρες, όταν άκουσαν το “Σ ‘αγαπώ” μετά την εμφάνιση του σεξ στη σχέση.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό έδειξε ότι οι άνδρες ήταν ευτυχισμένοι στο άκουσμα του ‘’Σ ‘αγαπώ’’ πριν από το σεξ, επειδή αυτό έδειχνε ότι ήταν πιθανό να ακολουθήσει το σεξ, ενώ οι γυναίκες εξέλαβαν το ‘’Σ’ αγαπώ’’ μετά το σεξ ως ένδειξη δέσμευσης και αφοσίωσης.
Ράνια Μαλλίου
okokoras.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas