Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αντζελίνα Τζολί: Γιατί δεν στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο

Αντζελίνα Τζολί: Γιατί δεν στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείοΤο σχολείο δεν εντάσσεται στους ρυθμούς ζωής των παιδιών της οικογένειας Τζολί-Πιτ... Κι αυτό, όχι επειδή οι γονείς τους είναι δύο σταρ του Χόλιγουντ, αλλά γιατί η μαμά τους απεχθάνεται τα σχολεία και το εκπαιδευτικό σύστημα. Η βραβευμένη με Όσκαρ Αντζελίνα Τζολί πιστεύει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τόσο χάλια, που το καλύτερο για τα παιδιά της είναι να μένουν στο σπίτι. Η 35χρονη Τζολί, που έχει δεχτεί κριτική γιατί ταξιδεύει διαρκώς με τα παιδιά της σε όλο τον κόσμο αντί να τα στέλνει σχολείο, πιστεύει ότι ο τρόπος ζωής τους είναι πιο εκπαιδευτικός από ό, τι το σύγχρονο σύστημα που επικρατεί στα σχολεία.
Η Τζολί προτιμά να προσλαμβάνει δασκάλους στο σπίτι για τα έξι παιδιά της, τον 9χρονο Μάντοξ, τον 7χρονο Παξ, την 6χρονη Ζαχάρα, την 5χρονη Σιλό και τα δύο ετών δίδυμα Νοξ και Βιβιάν. «Πιστεύω ότι ζούμε σε μία διαφορετική εποχή και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει συγχρονιστεί με τα παιδιάς μας και τον τρόπο ζωής μας. Αλλά ταξιδεύουμε και είμαι η πρώτη που τους λέει να τελειώνουν με τις εργασίες τους όσο πιο γρήγορα γίνεται για να βγούμε όλοι μαζί έξω και να εξερευνήσουμε. Αντί να βρίσκονται σε μία σχολική αίθουσα, προτιμώ να βρίσκονται σε ένα μουσείο ή να μαθαίνουν να παίζουν κιθάρα και να διαβάσουν ένα βιβλίο που τους αρέσει» είπε χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά της οικογένειας έχουν κατά καιρούς γραφτεί σε γαλλικό σχολικό πρόγραμμα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Πράγα και η Βενετία, το οποίο τους διδάσκεται από νταντάδες και ειδικούς δασκάλους.

24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas