Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Φωτοβολταϊκό μαγιό που τραβάει τα βλέμματα… και τον ήλιο!


Φωτοβολταϊκό μαγιό (1)Ένα μπικίνι που μπορείτε να κάνετε δώρο στην κοπέλα σας και παράλληλα να μην ανησυχείτε για την μπαταρία του κινητού, της ταμπλέτας σας ή οποιουδήποτε άλλης ηλεκτρονικής μικροσυσκευής διαθέτεται.

Φωτοβολταϊκό μαγιό (2)
Το μπικίνι αυτό το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο ακριβώς στα μέτρα σας είναι ικανό να απορροφά τις ακτίνες του ήλιου και να τις μετατρέπει σε ενέργεια για να τροφοδοτήσετε τις συσκευές σας. Πρόκειται για ένα μπικίνι επικαλυμμένο με φωτοβολταϊκά μικροπάνελ, ενώ διαθέτει μία θύρα usb για να συνδέετε ότι επιθυμείτε και να το φορτίζετε. Είναι πλήρως αδιάβροχο, αρκεί να μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε την συσκευή προτού βουτήξετε στο νερό, καθώς και να στεγνώσετε αρκετά καλά αφού δροσιστείτε πριν συνδέσετε κάποια.
Το κάθε κομμάτι για να ραφτεί χρειάζεται περισσότερο από 80 ώρες και η τιμή του είναι κάτι περισσότερο από 150 ευρώ, ανάλογο το μέγεθος. Η κλωστή που έχει χρησιμοποιηθεί είναι ηλεκτρικά αγώγιμη, ενώ και τρόπος που είναι συνδεδεμένα τα πάνελ είναι συγκεκριμένος ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη τάση και ένταση ρεύματος.
Φωτοβολταϊκό μαγιό (3)
Ο δημιουργός του παραπάνω μπικίνι είναι ο κύριος Schneider. Το αρχικό του σχέδιο απέβλεπε στο να κατασκευάσει ένα μπικίνι το οποίο θα πάγωνε τις μπύρες και οτιδήποτε άλλο. Προς το παρόν όμως έκανε ένα που θα φορτίζει τα διάφορα gadget, όμως στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία ενός αντρικού μαγιό για να λειτουργεί ως ψύκτης…
Ο ίδιος βρίσκει αρκετά ειρωνικό το μπικίνι με τα ηλιακά πάνελ , μιας και από τη μια το μπικίνι είναι ακριβώς για να καλύπτει όσο το δυνατό λιγότερο δέρμα, ενώ από την άλλη για να έχουμε για να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ηλιακή ενέργεια όσο μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτεται τόσο το καλύτερο.
Πηγή: Newsbeast.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas