Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Τσίπρας: "Δεν θα περάσει αυτή τη φορά το Μνημόνιο"

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "το πανικόβλητο σύστημα εξουσίας, επιλέγει συνειδητά τη στρατηγική της έντασης και τις άθλιες προβοκάτσιες.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση "να εγκαταλείψει τη στρατηγική της έντασης και οποιαδήποτε σκέψη για προβοκάτσια ευρείας κλίμακας απέναντι στο λαϊκό κίνημα", κάτι που, όπως είπε, αν συμβεί, "θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη", ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τις αυριανές συγκεντρώσεις ο λαός θα στείλει το πιο ισχυρό μήνυμα αλλαγής.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ήδη έχει υπογράψει το νέο μνημόνιο, "στο οποίο προβλέπονται απολύσεις στο δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας", ωστόσο, προσθέτει, "λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο" και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι "αυτή τη φορά, το μνημόνιό τους δε θα περάσει".

Μπορεί να διαθέτουν τη στήριξη της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας, αλλά στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν ήδη καταρρεύσει, τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας και εκτιμά ότι "οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες, όσο ο κόσμος βγαίνει μαζικά και ειρηνικά στους δρόμους".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "το πανικόβλητο σύστημα εξουσίας, επιλέγει συνειδητά τη στρατηγική της έντασης και τις άθλιες προβοκάτσιες, μήπως και συσπειρώσουν, έστω, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία", ενώ απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή περί "Γκοτζαμάνηδων της Αριστεράς" ο κ. Τσίπρας τονίζει:

"Μιλούν για απολίτικους. Αφήνουν άθλια υπονοούμενα, παρομοιάζουν εαυτούς με το Λαμπράκη και την εξεγερμένη κοινωνία με το παρακράτος των Γκοτζαμάνηδων, τη στιγμή που οι ίδιοι βρίσκονται καβάλα στο τρίκυκλο ΔΝΤ- Κομισιόν - ΕΚΤ, που εγκληματεί κατά του λαού μας. Είναι μια αναμενόμενη και απολύτως εξηγήσιμη επιλογή. Η βία ήταν πάντοτε η επιλογή των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας, όταν βλέπουν πως χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους".
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas