Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κάθειρξη 431 ετών για την απαγωγή που είχε συγκλονίσει την υφήλιο!

Πρόκειται για μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες απαγωγής. Είναι η ιστορία της 11χρονης (τότε) Τζέισι Ντάγκαρντ την οποία απήγαγε το 1991 το ζεύγος Φίλιπ και Νάνσυ Γκαρίντο την ώρα που η ανήλικη κοπέλα όδευε προς τη στάση του λεωφορείου που θα την πήγαινε στο σχολείο της.
Το ζεύγος Γκαρίντο, κράτησε την άτυχη Τζέισι φυλακισμένη για 18 ολόκληρα χρόνια με τον άνδρα να την απειλεί με όπλο αναισθητοποίησης μέσω ηλεκτροσόκ σε περίπτωση που θα επιχειρούσε να αποδράσει.
Το δράμα της Τζέισι, όμως, δεν τελείωνε εκεί. Ο ψυχικά άρρωστος απαγωγέας της, με τη συνδρομή της επίσης ψυχικά ασταθούς συζύγου του, βίαζε την ανήλικη κοπέλα και απέκτησε μαζί τις δύο κόρες.
Ο ίδιος, βρισκόταν ήδη από το 1988 ελεύθερος με αναστολή για απαγωγή και βιασμό που είχε διαπράξει το 1976. Η αστυνομία είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το σπίτι του αλλά δεν είχε καταλάβει τις ειδεχθείς πράξεις του. Ήταν 18 χρόνια μετά την απαγωγή, το 2009, όταν κατά τύχη οι αρχές ανακάλυψαν ότι τα τρία κορίτσια του Φίλιπ Γκαρίντο (τις οποίες και είχε συστήσει ως ανιψιές του) δεν ήταν συγγενείς του.
«Επέλεξα να μην είμαι σήμερα εδώ επειδή αρνούμαι να ξοδέψω κι άλλο χρόνο από τη ζωή μου με εσάς. Όλα όσα μου κάνατε ήταν λάθος και ελπίζω κάποια μέρα να το καταλάβετε. Μίσησα κάθε δευτερόλεπτο, κάθε μέρα αυτά τα 18 χρόνια. Στερήσατε τη ζωή σε εμένα και την οικογένειά μου» έγραψε στο σημείωμα που παρέδωσε στο δικαστήριο και στους κατηγορούμενους η 31χρονη σήμερα Τζέισι Ντάγκαρντ.
«Πήρατε έναν άνθρωπο και τον μετατρέψατε σε ένα κομμάτι επίπλου που χρησιμοποιούσατε κατά βούληση. Εφηύρατε τη σκλαβιά εκ νέου» είπε ο δικαστής Ντάγκλας Φίμιστερ.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον Φίλιπ Γκαρίντο ήταν 431 κάθειρξη ενώ για τη σύζυγό του 36 χρόνια.
Παράλληλα, για την Τζέισι Ντάγκαρντ, η οποία ετοιμάζεται να εκδώσει βιβλίο για τη φριχτή εμπειρία της, η πολιτεία της Καλιφόρνια επεδίκασε ηθική αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τα λάθη των αστυνομικών υπό την εποπτεία των οποίων ήταν ο Γκαρίντο όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να μην αποκαλυφθεί η άρρωστη δράση του για 18 ολόκληρα χρόνια…
 

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas