Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ρουμανία: 35χρονη έγινε... άνδρας

Ομάδα γιατρών στο Νοσοκομείο Πλαστικής, Επανορθωτικής και Εγκαυμάτων στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε μια εξαιρετικά πολύπλοκη εγχείριση... αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα.
Η επέμβαση από την ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον καθηγητή δρ. Κρίστιαν Νιτέσκου διήρκεσε 14 ώρες και στέφθηκε με επιτυχία.

Για το συγκεκριμένη επέμβαση, οι διαδικασίες άρχισαν το Νοέμβριο του 2010, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης ο δρ. Νιτέσκου.

«Η εγχείριση αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα είναι πιθανότατα μία από τις πιο πολύπλοκες επανορθωτικές επεμβάσεις. Μαζί με τους συναδέλφους εγχειρίσαμε σε τρία σημεία του σώματος: βραχίονα, πόδι και γεννητικά όργανα. Ακόμη και στο εξωτερικό, σε μεγάλα κέντρα επεμβάσεις αλλαγής φύλου, είναι εξαιρετικά δύσκολες (αυτές οι εγχειρίσεις)», σημείωσε.

Η εγχείριση αλλαγής φύλου έχει ολοκληρωθεί. Σε ένα χρόνο, ο 35χρονος ασθενής θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση για να διασφαλιστεί ότι θα έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.

Προηγήθηκε 5ετής περίοδος, κατά την οποία ο ασθενής εξετάστηκε από ψυχολόγο και ψυχίατρο για να διαπιστωθεί ότι είναι απόλυτα υγιής ψυχικά. Στη συνέχεια, εκδόθηκε εντολή από τα δικαστήριο για να επιτραπεί η επέμβαση και μετά εξετάστηκε από ενδοκρινολόγο, ο οποίος όρισε ορμονική θεραπεία.

Το κόστος της επέμβασης καλύφθηκε από ταμείο ασφάλισης υγείας, τόνισε ο δρ. Νιτέσκου.

Στη Ρουμανία, ο πρωτοπόρος στις εγχειρίσεις αλλαγής φύλου δρ. Ιοάν Λάσκαρ έκανε την πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου άνδρα σε γυναίκα το 1995.

24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas