Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πρόωρες εκλογές ζητούν στελέχη της ΝΔ μετά απο νέα δημοσκόπηση που της δίνει προβάδισμα

- Μετά το διάγγελμα, νέα έκκληση για συναίνεση απο τον Γ. Παπανδρέου
- Διαφωνεί ο Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό και κατακρίνει τον Γ. Παπακωνσταντίνου
- 4% μπροστά η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- Γ.Καρατζαφέρης : Ο Σαμαράς έσπασε τα μούτρα του στην Ευρώπη

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο πολιτικό σκηνικό μετά και τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue που δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στη ΝΔ και μάλιστα με 4%. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ιδιαίτερα χαμηλή αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας και επτακομματική βουλή.

Διαβάστε τα στοιχεία της δημοσκόπησης


Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης ήρθε στο φως και η συνέντευξη του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος εφράζει την εκτίμηση πως οι πρόωρες εκλογές είναι πλέον μια λύση. Μιλώντας στον “Τύπο της Κυριακής”χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα ως "πυριδιταποθήκη" και ζητά "να μιλήσει πλέον ο λαός".

Διαβάστε την είδηση για τις δηλώσεις του Μ. Χαρακόπουλου

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" επαναλαμβάνει την έκκληση για συναίνεση λίγες ώρες μετά το διάγγελμά του, καλύπτει τον Γ. Παπακωσναντίνου, δεν αποκλείει πρόσωπα που είναι κοινής αποδοχής ή και από τα άλλα κόμματα για κρίσιμες θέσεις και απορρίπτει το ενδεχόμενο να ζητήσει το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Διαβάστε την είδηση για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ωστόσο, τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά την επικύρωση του Μεσοπρόθεσμου εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”. Οπως λέει χαρακτηριστικά,”η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές” ενώ σε ό,τι αφορά τον Γ. Παπακωσναντίνου αναφέρει χαρακτηριστικά: “ας μιλήσουμε καθαρά. Δεν πρόκειται να αναφερθώ δημόσια σε θέματα που ανήκουν στη σφαίρα της αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τόσο προφανή και αυτονόητα πράγματα που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα συζητάμε".

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι και το γεγονός οτι η Αννα Νταλάρα, σε συνέντευξή της στον “Τύπο της Κυριακής” δηλώνει για τις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ: "τα παλιά εισιτήρια δεν περνούν στα νέα λεωφορεία. Ή έχουμε τα κότσια να τα λέμε μπροστά στον πρωθυπουργό και στα όργανα -με την ελπίδα να αλλάξει κάτι που πιστεύουμε πως είναι σωστό- και στη συνέχεια στους πολίτες και στον Τύπο, ή καλύτερα να σιωπούμε".

Ο Αντώνης Σαμαράς την Παρασκευή αρνήθηκε τη συναίνεση για άλλη μια φορά λέγοντας πως η μόνη συστράτευση που έχει νόημα είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ορμώμενος απο τη δήλωση του κ. Σαμαρά επανέλαβε οτι “χρειάζεται συνευθύνη”. Οπως είπε χαρακτηριστικά «και ο κος Παπανδρέου και ο κος Σαμαράς πρέπει να προσγειωθούν στην ωμή πραγματικότητα. Ο καθένας προσπαθεί να εκμαιεύσει «α λα κάρτ» συναίνεση. Πήγε μόνος του ο κ.Σαμαράς στην Ευρώπη και «έσπασε τα μούτρα του», αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης και τους ζητά "να μην βάζουν τα κόμματα τους και τις καρέκλες τους πάνω από το συμφέρον της Ελλάδος", καθώς, όπως λέει "οδηγούμεθα σε γκρεμό".
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas