Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

8 μύθοι και αλήθειες για το σεξ


Απολαμβάνουμε το σεξ περισσότερο όταν είμαστε νέοι; Μπορεί κάποια τρόφιμα να αυξήσουν την ερωτική επιθυμία; Έχει τελικά σημασία τι τρώει κανείς στον κίνδυνο που διατρέχει να παρουσιάσει στυτική δυσλειτουργία; Και πόσο ασφαλές είναι το στοματικό σεξ; Ειδικοί από την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, δημιούργησαν ένα μίνι κουϊζ που ξεδιαλύνει τους μύθους από την πραγματικότητα γι' αυτά και για άλλα ερωτήματα.. 


1. Οι νέοι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ.

* Σωστό

* Λάθος

2. Το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

* Σωστό

* Λάθος

3. Τα τηγανητά φαγητά μπορεί να πλήξουν τις ερωτικές επιδόσεις.

* Σωστό

* Λάθος

4. Η πολλή τηλεόραση αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας.

* Σωστό

* Λάθος

5. Η σεξουαλική διέγερση του άνδρα αυξάνεται με τη μυρωδιά:

* Της λεβάντας

* Της κολοκυθόπιτας

* Της μαύρης γλυκόριζας

* Των ντόνατς

* Όλων των παραπάνω

6. Δεν πρέπει να κάνει κανείς σεξ με τη γυναίκα του, όταν αυτή είναι έγκυος.

* Σωστό

* Λάθος

7. Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική υγεία ενός άνδρα προκαλώντας:

* Μειωμένη ενεργητικότητα

* Μειωμένη ερωτική επιθυμία

* Στυτική δυσλειτουργία

* Κακή ψυχική διάθεση

* Όλα τα παραπάνω

8. Δεν μπορεί να μολυνθεί κανείς με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα εάν κάνει στοματικό σεξ.

* Σωστό

* Λάθος

Οι σωστές απαντήσεις

1. Η σωστή απάντηση είναι ΛΑΘΟΣ. Τα επίπεδα της ερωτικής επιθυμίας όντως αλλάζουν με την ηλικία. Δεδομένου, όμως, ότι οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερα και καλύτερα χρόνια, μπορούν άνετα να φτάσουν στα 70 ή στα 80 τους έχοντας μια δραστήρια και ικανοποιητική ερωτική ζωή.

2. Η σωστή απάντηση είναι ΣΩΣΤΟ. Η σεξουαλική δραστηριότητα, ιδίως ο οργασμός, μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Καθώς κορυφώνεται η ερωτική διέγερση, ένας άνδρας μπορεί να παρουσιάσει πόνο στο κεφάλι και στον αυχένα του, ο οποίος πιστεύεται ότι οφείλεται στη συστολή των μυών της κεφαλής και του αυχένα που συμβαίνει στη διάρκεια του σεξ. Εάν ο πόνος εκδηλωθεί την ώρα του οργασμού μπορεί να είναι αιφνίδιος και πιο έντονος, καθώς η αύξηση της αρτηριακής πιέσεως που παρατηρείται κατά τον οργασμό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Αν και συνήθως οι πονοκέφαλοι του σεξ δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, καλό είναι να μιλήσετε γι' αυτούς στον γιατρό σας, ιδίως εάν αποτελούν νέο πρόβλημα για εσάς. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό, όπως ένα εγκεφαλικό.

3. Η σωστή απάντηση είναι ΣΩΣΤΟ. Η ποιότητα της διατροφής σχετίζεται στενά με την ποιότητα του σεξ. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά τρόφιμα πλούσια σε λίπος και χοληστερόλη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως στυτικής δυσλειτουργίας. Αντιθέτως, όσοι προτιμούν τα άπαχα κρέατα, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν λιγότερες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας. Είναι επίσης σημαντικό να πίνουν οι άνδρες αλκοόλ και καφέ με μέτρο, καθώς και να μην καπνίζουν, διότι αυτά αλκοόλ, καφεΐνη και τσιγάρο ελαττώνουν την ερωτική επιθυμία και στερούν από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την σεξουαλική υγεία.

4. Η σωστή απάντηση είναι ΣΩΣΤΟ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη παραμονή μπροστά στην τηλεόραση συνήθως αποτελεί ένδειξη καθιστικού τρόπου ζωής ο οποίος, σε συνδυασμό με την παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και την ελάττωση του σωματικού βάρους μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος: μελέτες έχουν δείξει ότι ο ένας στους τρεις παχύσαρκους άνδρες με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αποκτά ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα έπειτα από περίπου δύο χρόνια, με την βοήθεια του αδυνατίσματος και της γυμναστικής.

5. Η σωστή απάντηση είναι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός της μυρωδιάς της λεβάντας με τη μυρωδιά της κολοκυθόπιτας αποτελεί την μυρωδιά που διεγείρει περισσότερο ερωτικά τους άνδρες. Ακολουθεί η συνδυασμένη μυρωδιά των ντόνατς και της μαύρης γλυκόριζας, ενώ τρίτη είναι η μυρωδιά των ντόνατς με την κολοκυθόπιτα. Οι συνδυασμοί αυτοί προκαλούν την μεγαλύτερη αύξηση στην ροή του αίματος στο πέος. Γιατί; Διότι μυρωδιά και σεξουαλική διέγερση και δυσλειτουργία σχετίζονται στενά: το περίπου 20% των ανθρώπων με μειωμένη αίσθηση οσφρήσεως πάσχουν από κάποια μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

6. Η σωστή απάντηση είναι ΛΑΘΟΣ. Συνήθως το ζευγάρι μπορεί να κάνει σεξ, ακόμα και μέχρι το τρίτο τρίμηνο της κυήσεως, αρκεί η εγκυμοσύνη να εξελίσσεται δίχως απρόοπτα. Το πέος δεν φτάνει έως το έμβρυο, το οποίο είναι καλά προστατευμένο από την κοιλιά της γυναίκας και το αμνιακό υγρό. Ωστόσο, το αν μπορείτε να κάνετε σεξ με τη σύντροφό σας ή όχι, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με τον μαιευτήρα.

7. Η σωστή απάντηση είναι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να έχει όλες αυτές τις συνέπειες. Στην ηλικία των 40 ετών περίπου, το ανδρικό σώμα αρχίζει να παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, η οποία είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου. Η ορμόνη αυτή είναι απαραίτητη για την μυϊκή μάζα και δύναμη, την κατανομή του λίπους, την οστική μάζα, την παραγωγή σπερματοζωαρίων, την ερωτική επιθυμία και την στυτική λειτουργία. Στους περισσότερους άνδρες, παρά την μείωση, τα επίπεδα της τεστοστερόνης παραμένουν εντός φυσιολογικών ορίων καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, δίχως να προκαλούν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, σε δύο στους δέκα άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών, παρατηρείται ανεπάρκεια τεστοστερόνης, δηλαδή ελάττωση της ορμόνης σε επίπεδα κατώτερα των φυσιολογικών και αρκετοί κάνουν θεραπεία υποκατάστασής της. Εάν ανησυχείτε για την τεστοστερόνη σας, μιλήστε στον γιατρό σας.

8. Η σωστή απάντηση είναι ΛΑΘΟΣ. Ακόμα κι αν δεν υπάρξει κολπικό σεξ, είναι πιθανό να μολυνθεί ένας άνδρας από το στοματικό σεξ δίχως προφυλάξεις. Η επαφή δέρμα με δέρμα και η ανταλλαγή σωματικών υγρών που σχετίζεται με το στοματικό σεξ καθιστά δυνατή τη μετάδοση ιών και βακτηρίων.

newscity1.net

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas