Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Καρδιοπάθειες από τις πολλές απιστίες!



Η απιστία είναι ένας από τους παράγοντες για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ πάνω στις αιτίες θανάτων από καρδιά.Όπως αναφέρει η έρευνα υπό τον ερευνητή, Ντέιβιντ Γκρέιντζερ, ένας από τους λόγους για καρδιαγγειακά νοσήματα είναι τα. χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε έναν άντρα.


«Τέτοια επίπεδα συναντώνται συχνά σε οικογένειες με πολλα αρσενικά μέλη. Αν έχεις πολλά αρσενικά αδέλφια, είναι πολύ πιθανό να έχεις χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης», εξηγεί ο κ. Γκρέιντζερ.

Όπως αναφέρει το Βήμα, η απιστία και τα αφροδίσια νοσήματα είναι ακόμη δυο παράγοντες που εκτιμάται πως ευθύνονται για θανάτους από καρδιά. Ένας άντρας ενδέχεται να καταφύγει στην απιστία, λόγω κατάθλιψης, η οποία είναι γνωστό πως ευθύνεται για εμφράγματα.

Καναδική έρευνα αναφέρει πως όταν κάποιος έχει κολλήσει χλαμύδια ενδέχεται να παρουσιάσει μια βλάβη στο ανοσοποιητικό του σύστημα κι ειδικά στις αρτηρίες γύρω από την καρδιά του. Ακόμη και οι... κολλημένοι λοβοί αυτιών ευθύνονται για πολλούς θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις. Σουηδοί επιστήμονες βρήκαν πως το 80% των ανθρώπων κάτω των 40 ετών που πέθαναν από κάποια καρδιακή πάθηση είχαν κολλημένους λοβούς.

Ακόμη δυο παράγοντες είναι το να κοιμόμαστε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και να πεταγόμαστε απευθείας από το κρεβάτι το πρωί, χωρίς πρώτα να μεσολαβήσει μια μικρή χρονική περίοδος να συνηθίσει το σώμα μας το πρωινό ξύπνημα.

newscity1.net

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas