Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Συρία: Σκοτώνουν και παιδιά τώρα, 2 αγόρια μεταξύ των 27 νεκρών

Κάθε μέσο επιστρατεύουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας για να διαλύσουν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. Τουλάχιστον 27 οι νεκροί στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, ένα παιδί και δυο έφηβοι ανάμεσά τους!

Σκότωσαν 11 ανθρώπους στην πόλη Χομς, μεταξύ των οποίων και ένα 11χρονο αγόρι και έναν 16χρονο μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο τρεις αυτόπτες μάρτυρες. 2000 άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης, ζητώντας την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Άνδρες της μυστικής αστυνομίας οδήγησαν περιπολικά μέσα στο πλήθος, χτυπώντας πολλούς διαδηλωτές. Μετά, άνοιξαν πυρ!

Ακόμη ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Σανάμιν, πόλη νότια της Δαμασκού, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Δέκα άνθρωποι, μεταξύ τους και ένα παιδί 15 ετών, σκοτώθηκαν στην πόλη Μάαρετ αλ Νάαμαν σύμφωνα με ακτιβιστές, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντεράα, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του Μπασάρ αλ Άσαντ. Ακόμη ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στη Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού.

Στη Μπανιάς οι διαδηλωτές κρατούσαν κλαδιά ελιάς, ενώ οι άνδρες διαδήλωσαν με γυμνά τα στήθη τους για να δείξουν ότι δεν κρατούν όπλα, αντίθετα με τις κατηγορίες του καθεστώτος. Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον του πλήθους, όπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος και ζητούσαν περισσότερες ελευθερίες, σύμφωνα με ακτιβιστές. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας υποστηριζόμενες από άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, στη βορειοδυτική Συρία, για να διαλύσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, όπως δήλωσε η δικηγόρος Ράζαν Ζαϊτούνα.
«Οι κάτοικοι λένε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως δεν είναι ακόμη γνωστά τα ονόματά τους», πρόσθεσε.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι στην παραθαλάσσια πόλη Μπανιάς, πραγματοποιείται η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση από τότε που ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης πριν από εννέα εβδομάδες.

Στη Χαμά οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας φορώντας κράνη και κρατώντας ασπίδες, αλλά και άλλοι ντυμένοι με στρατιωτικά, άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους ακτιβιστές.

Στα περίχωρα του Χαλέπι, που βρίσκεται στη βόρεια Συρία και κατοικείται κυρίως από Κούρδους, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φώναζαν «όχι στη βία, ναι στο διάλογο» και «δεν είμαστε ούτε ισλαμιστές, ούτε σαλαφιστές, θέλουμε ελευθερία», δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραντίφ Μουστάφα, επικεφαλής μίας κουρδικής οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις σε πολλές συριακές πόλεις, αψηφώντας την έντονη παρουσία του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν παραταχθεί στους δρόμους σε μία προσπάθεια να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas