Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το μυστικό του Μέσι: Πώς τον πήρε η Μπαρτσελόνα, τι λένε αυτοί που τον δίδαξαν

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη είναι ένα δημιούργημα της Μπαρτσελόνα, στην προσπάθεια να ...
ανιχνεύσουν τα χνάρια που έχει αφήσει σ' αυτήν την εκπληκτική πορεία όμως, αποκαλύπτεται και το μυστικό του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός πήγε στη Βαρκελώνη μία δεκαετία πριν, όταν ήταν 13 ετών, με αντάλλαγμα να αναλάβει ο καταλανικός σύλλογος το κόστος για τη θεραπεία του με αυξητική ορμόνη!

Αυτό συνέβη, καθώς ο Μέσι είχε τη φήμη ενός εκπληκτικού μπαλαδόρου, ο οποίος όμως, ήταν μικρόσωμος, σε σημείο που όλοι αμφισβητούσαν αν θα τα κατάφερνε όταν μεγάλωνε, απέναντι σε αντιπάλους με μεγαλύτερο μέγεθος και μεγαλύτερη δύναμη. «Ήταν ντροπαλός, δεν μιλούσε πολύ», θυμήθηκε ο Κάρλες Φολγκέρα, ο διευθυντής της περίφημης ακαδημίας La Masia από την οποία προέρχονται όλοι οι παικταράδες της Μπαρτσελόνα.

«Όλοι αναρωτιόμασταν, μπορεί να είναι τόσο καλός; Ήταν τόσο μικρόσωμος. Αλλά τον αποδέχτηκαν τα άλλα παιδιά ως τον ηγέτη. Κάποιες φορές τα παιδιά μπορούν να εμφανίσουν ζήλια, όχι όμως με τον Μέσι. Γνώριζαν πως πάντα μπορούν να βασιστούν πάνω του. Έπαιζε γι' αυτούς. Όταν τον έριχναν κάτω, σηκωνόταν αμέσως πάνω», εξήγησε περαιτέρω ο Φολγκέρα.

Ο Γκιγιέρμο Αμόρ παλιότερα υπήρξε αστέρας των μπλαουγκράνα και τώρα, είναι ο τεχνικός διευθυντής της περίφημης ποδοσφαιρικής της ακαδημίας. «Όταν είσαι νέος, είναι ευκολότερο να ξεχωρίζεις. Θα ήταν ικανός να κάνει το ίδιο όσο μεγάλωνε; Ένα χρόνο, τον βάλαμε να αγωνιστεί με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, αλλά ήταν καλύτερος κάθε φορά. Τα έκανε όλα πολύ καλύτερα. Δεν υπήρχε αμφιβολία πως ήταν το νούμερο 1», παραδέχτηκε.

Από την άλλη, ο Γιόζεπ Γκομπάου, κόουτς του Μέσι στους μικρούς της Μπάρτσα, θυμήθηκε: «Ντρίπλαρε ανάμεσα από όλους τους αντιπάλους. Ένας παίκτης κι όμως, τα έκανε όλα. Είναι παίκτης για την ομάδα. Δεν παίζουν οι άλλοι γι' αυτόν. Ο Μέσι παίζει γι' αυτούς»...

24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas