Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Τα παραπονεμένα λόγια της Άννας Νταλάρα…

Τα παραπονεμένα λόγια (χωρίς έργα) της Άννας Νταλάρα…
«Είμαι περήφανη γιατί υπηρέτησα ανθρώπους που δεν έχουν για πολλούς πρόσωπο...
δεν έχουν ψήφο» γράφει στο ιστολόγιό της η πρώην υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, αφού από χτες βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχηματισμού.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν από τις πιο προβλέψιμες επιλογές του κ. Παπανδρέου κατά τον ανασχηματισμό. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι η απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και των συναδέλφων της για το… άφαντο έργο της στο υπουργείο ήταν διάχυτη.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι από την αρχή. Η Άννα Νταλάρα γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιογραφικό της σφύζει από δουλειές σχετικές με την ελληνική δισκογραφία, την παραγωγή μουσικών εκπομπών, φυσικά το μανατζάρισμα του συζύγου της, Γιώργου Νταλάρα, ενώ δηλώνει ότι έχει ασχοληθεί με θέματα πολιτισμού και πνευματικών δικαιωμάτων. ΄

Όπως δηλώνει στο βιογραφικό της, εργάστηκε εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τις γυναίκες, τα παιδιά, τους πρόσφυγες και τις ευάλωτες ομάδες, για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Και επειδή στη χώρα μας, ό, τι δηλώσεις είσαι, κάπως έτσι η κυρία Νταλάρα βρέθηκε υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα μεταναστών. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ.

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο, ότι εκτός από σύζυγος του Γιώργου Νταλάρα είναι και ξαδέρφη του Γιάννη Ραγκούση. Οι πολιτικοί της αντίπαλοι υποστήριξαν ότι το δεύτερο αποδείχτηκε πιο σημαντικό από το πρώτο, καθότι της χάρισε το πολύτιμο χαρτοφυλάκιο μεταναστευτικής πολιτικής, το οποίο πριν διαχειριζόταν ο κ. Ραγκούσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Άννα Νταλάρα αποτέλεσε τη δικαίωση των συζύγων που είχαν κατά το παρελθόν προβλήματα με την εφορία. Διόλου τυχαία, ο σύζυγός της, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» «το 2003, το ΣΔΟΕ είχε εντοπίσει παραβάσεις και είχαν καταλογισθεί πρόστιμα στον τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Η υπόθεση είχε οδηγήσει στην αποπομπή του τότε πρωθυπουργικού συμβούλου Γιώργου Πανταγιά, ο οποίος φέρεται να είχε ζητήσει ευνοϊκή τακτοποίηση της οφειλής».

Παρόλα αυτά, αντιλαμβανόμαστε το πόσο άδικο θα ήταν να χρεώσουμε στην κυρία Νταλάρα τα ατοπήματα του συζύγου της, ωστόσο, δυσκολευόμαστε να λησμονήσουμε τα δικά της στο υπουργείο. Στην πραγματικότητα, η θέση της Άννας Νταλάρα στο υπ. Εργασίας για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους απανταχού εν Ελλάδι άνεργους μετανάστες, αλλά και τα ρίγη... συγκίνησης των περισσοτέρων πολιτών για την χαμένη πατρίδα...

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των 300 απεργών πείνας μεταναστών της Υπατίας πριν από τέσσερις μήνες, πολλοί εκ των αντιπάλων της την κατηγόρησαν για πλήρη άγνοια του ζητήματος, για αναποφασιστικότητα, για ελλιπή γνώση των μεταναστευτικών ζητημάτων στη χώρα μας εν γένει και για ... αναποτελεσματικότητα στις τελικές αποφάσεις. Πράγματι, η κυρία Νταλάρα, εκείνο το διάστημα περιόδευε στα πρωινά ειδησεογραφικά μαγκαζίνο χωρίς όμως να μπορεί να προβάλει το προφίλ μιας καλά προετοιμασμένης υφυπουργού. Δίσταζε να δώσει απαντήσεις στους δημοσιογράφους και είτε από εκνευρισμό είτε από αμηχανία είτε από άγνοια του ερωτήματος... έσκυβε το κεφάλι της επιδεικτικά, ενώ ασκήθηκεκαι σε περίτεχνους θεατρινισμούς στο πλαίσιο των πάνελ..

Ωστόσο, ήταν εκείνη που σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του κ. Ραγκούση έπεισε τους μετανάστες να σταματήσουν την απεργία πείνας. Αν και οι εν λόγω μετανάστες βγήκαν κερδισμένοι τότε από την απόφαση του υπουργείου να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους, στην πορεία μάθαμε ότι οι ίδιοι μετανάστες ούτε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό δεν μπόρεσαν διότι η υφυπουργός δεν είχε προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση των υπολοίπων κρατών για τα τεκταινόμενα.

Το κλίμα αμφισβήτησης των πολιτών προς την κυρία Νταλάρα έγινε κύμα αντιδράσεων κυρίως πριν από ένα μήνα, όπου η πρώην υφυπουργός γιουχαΐστηκε τρεις φορές από πολίτες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η ομιλία της στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου, όπου περίπου 200 διαδηλωτές τις πέταξαν μπουκάλια και της φώναζαν να παραιτηθεί.

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η ώρα και έτσι η απόφαση του πρωθυπουργού να την αποκλείσει από το νέο κυβερνητικό σχήμα μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Βέβαια, φανταζόμαστε ότι είναι μια καλή περίοδος για ξεκούραση για την πρώην υφυπουργό, η οποία θα μπορεί πλέον να απολαμβάνει τις συναυλίες του άντρα της χωρίς το φόβο του γιουχαΐσματος και να κάνει topless εμφανίσεις στις παραλίες (όπως πέρυσι στην Επίδαυρο) δίχως το φόβο των paparazzi...

24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas