Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Συρία: 70.000 άνθρωποι στις κηδείες των δύο διαδηλωτών

Η οργή ξεχείλιζε στις κηδείες των δύο αδικοχαμένων διαδηλωτών.

Περίπου 70.000 άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα με μεγάλη οργή στο Ντέιρ Εζορ, στην ανατολική Συρία, στις κηδείες των δύο διαδηλωτών που σκοτώθηκαν την Παρασκευή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμι Αμπντέλ Ραχμάν.


"Περίπου 20.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία του μάρτυρα, Ομαρ Χαραμπέχ στο Ντέιρ Εζορ. Ο κόσμος ήταν οργισμένος και οι άνθρωποι φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος", δήλωσε.

Το πλήθος στη συνέχεια ενώθηκε αργά το απόγευμα με μιαν άλλη πομπή που κατευθυνόταν προς το νεκροταφείο για την κηδεία του Χάσαν Αλι Ντουχούλ, που επίσης σκοτώθηκε την Παρασκευή, και έτσι συγκεντρώθηκαν συνολικά περίπου 70.000 άτομα.

Ο κ. Αμπντουλ Ραχμάν, δήλωσε επίσης, ότι χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε κηδείες στο Χομς (κέντρο), όπου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών.

Η κηδεία ενός άλλου θύματος των συγκρούσεων της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε επίσης στη Ντούμα, 15 χλμ. βόρεια της Δαμασκού. Όσοι παρακολούθησαν την κηδεία έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό τζαμί της πόλης, σύμφωνα με την ίδα πηγή.

Πολύ μεγάλες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος έγιναν την Παρασκευή στη Συρία. Κατεστάλησαν βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας, με 19 νεκρούς από την πλευρά των αμάχων, σύμφωνα με τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 1309 άμαχοι και 341 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στις βίαιες ταραχές από τις αρχές του κινήματος διαμαρτυρίας στις 15 Μαρτίου.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas