Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Δεν είμαι χάκερ» είπε ο 18χρονος

Αρκετά αγχωμένος, σα να βρισκόταν στο δικό του κόσμο, ο 18χρονος ο οποίος επί δυόμισι χρόνια είχε γίνει ο «ηλεκτρονικός εφιάλτης» των διωκτικών αρχών όλου του κόσμου, καθώς και τραπεζικών ¨κολοσσών», πέρασε το κατώφλι της 24ης τακτικής ανακρίτριας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν πως τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Ο «nsplitter» (σ.σ. ο «διασπαστής»), όπως ήταν σύμφωνα με την αστυνομία η ηλεκτρονική του ταυτότητα, ρώτησε και την 24η ανακρίτρια να του εξηγήσει πως έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Δεν είμαι χάκερ και δεν έχω καμιά σχέση με τις κατηγορίες που μου αποδίδονται» , είπε καταρχήν ο Α.Π. ο οποίος αρνήθηκε τις επιθέσεις που του αποδίδονται στις ιστοσελίδες της Ιντερπόλ και του FBI.

Όσον αφορά στις 130 πιστωτικές κάρτες διάφορων τραπεζών, που σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμοποιούσε για να κάνει αναλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων δολαριών από αποταμιευτικούς λογαριασμούς που υπέκλεπτε, υποστήριξε ότι πρόκειται για κοινές μαγνητικές κάρτες σαν τις εκπτωτικές των σούπερ μάρκετ.
Βαρελότο για το Πάσχα χαρακτήρισε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ για τις αντισφυξιογόνες μάσκες, είπε στην ανακρίτρια ότι του αρέσει το γκράφιτι…
Μετά απ΄ όλα αυτά και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Εισαγγελέα, η ανακρίτρια τον άφησε ελεύθερο με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Δημητρίου κάθε 1 και 15 του μήνα.Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αλέξανδρος αφότου αφέθηκε ελεύθερος ήταν να απολαύσει τον καφέ του στο κυλικείο των δικαστηρίων, μαζί με τους δικηγόρους του.
Όταν δε οι δημοσιογράφοι τον πλησίασαν για να του αποσπάσουν μια δήλωση σχετικά με την περιπέτειά του, εκείνος ατάραχος τους έδωσε μια αποστομοτική απάντηση.. » Θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα αν εξαφανιζόσασταν από μπροστά μου»….

http://ntaksi.blogspot.com/

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas