Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ακτινα λειζερ " αναγκασε " σε προσγειωση ρωσικο αεροσκαφος

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας,οι πιλότοι ενός ρώσικου αεροσκάφους πραγματοποίησαν επείγουσα προσγείωση επειδή οι πιλότοι του τυφλώθηκαν προσωρινά από ακτίνα λέιζερ που δέχθηκαν από το έδαφος.
Επείγουσα προσγείωση πραγματοποίησαν οι πιλότοι ενός ρωσικού αεροσκάφους όταν τυφλώθηκαν προσωρινά από ακτίνα λέιζερ που δέχθηκαν από το έδαφος, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας.

Οι πιλότοι προσγείωσαν επειγόντως στο αεροδρόμιο του Ροστόφ το αεροσκάφος Boeing 735 της ρωσικής εταιρείας αερομεταφορών Avianova, καθώς, ενώ βρίσκονταν στην τελική φάση προσέγγισης στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, στην περιοχή Κουμπάν, στη νότια Ρωσία, τυφλώθηκαν προσωρινά από ακτίνα λέιζερ από το έδαφος που ρίφθηκε προς το μέρος τους από άγνωστη πηγή.

Οι 97 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν τραυματίστηκαν.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στις 3 Ιουνίου όταν Airbus 320, και πάλι της εταιρείας Avianova, δέχθηκε ακτίνα λέιζερ μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ροστόφ με προορισμό τη Μόσχα.

Το Ροστόφ και η περιοχή Κουμπάν της Ρωσίας συνορεύουν με τον Καύκασο, όπου κυρίως μουσουλμάνοι αυτονομιστές πολεμούν κατά της κυριαρχίας του Κρεμλίνου από τις αρχές του 1990.

newsbomb.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas