Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Γιατί οι άνδρες λένε πρώτοι σ' αγαπώ;

Τα πρωτεία τα έχουν οι άνδρες αλλά... για διαφορετικούς λόγους από τις γυναίκες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα.
Από τη στιγμή που οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες και όχι οι γυναίκες είναι εκείνοι που προφέρουν πρώτοι τις δύο μαγικές λεξούλες το ερωτικό παιχνίδι μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνητών.


«Πέρα από το γεγονός ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πουν ‘’σ 'αγαπώ’’, είναι εκείνοι που παραδέχονται ότι σκοπεύουν να ομολογήσουν την αγάπη τους έξι εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι οι γυναίκες», ανέφερε ο Τζος Άνκερμαν, ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και επικεφαλής της μελέτης.

Η έρευνα, που έγινε σε δείγμα 205 ανδρών και γυναικών και που αναμένεται να δημοσιευθεί στο τεύχος Ιουνίου του Journal of Personality and Social Psychology (Περιοδικού Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας), διαπίστωσε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στο χρόνο και τη σημασία της εκφοράς της φράσης 'σ 'αγαπώ' είναι συνδεδεμένα με το κατά πόσον ένα ζευγάρι έχει κάνει σεξ.

«Οι άνδρες μπορεί να είναι περισσότερο παρορμητικοί στον τρόπο που εκφράζουν την αγάπη τους, αλλά η σημασία της αγάπης για τους άνδρες και για τις γυναίκες μπορεί να είναι πολύ διαφορετική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζος Άνκερμαν.

Οι άνδρες ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από τις γυναίκες όταν ακούσουν το 'σ’ αγαπώ' τη στιγμή που έχουν μια σχέση για ένα μήνα και δεν έχουν κάνει ακόμη σεξ, ενώ οι γυναίκες δήλωσαν πιο ευτυχισμένες από ό, τι οι άνδρες, όταν ακούσουν το 'σ 'αγαπώ' αφότου το σεξ έχει μπει στη σχέση.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό έδειξε ότι οι άνδρες ήταν ευτυχισμένοι στο άκουσμα του 'σ’ αγαπώ' πριν από το σεξ, επειδή αυτό έδειχνε ότι ήταν πιθανό ακριβώς να ακολουθήσει το σεξ, ενώ οι γυναίκες ήταν χαρούμενες με το 'σ’ αγαπώ' μετά το σεξ αφού το εξέλαβαν ως ένδειξη δέσμευσης και αφοσίωσης.
24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas