Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία για το «σκονάκι μέσω SMS» στο Γαλάτσι


Πρόθεση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι να εξεταστεί εάν το SMS εστάλη και σε άλλους μαθητές
Στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου θα σταλεί τη Δευτέρα η δικογραφία που συνέταξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το «σκονάκι μέσω SMS» στις πανελλαδικές σε σχολείο στο Γαλάτσι.

Η δικογραφία αφορά την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στις 18 Μαΐου,  όταν διαπιστώθηκε πως μαθητής έλαβε μήνυμα από φροντιστήριο με απαντήσεις σε θέμα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέτασαν και τους 13 καθηγητές του φροντιστηρίου και βρήκαν ότι από τα κινητά τηλέφωνα τριών εξ αυτών έχουν σταλεί απαντήσεις θεμάτων, τόσο για το παραπάνω μάθημα, όσο και για τα Μαθηματικά, σε 18 συνολικά κινητά μαθητών του φροντιστηρίου.

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να δοθεί έγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά όλων των μαθητών, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα. Πάντως, οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, είναι περίπου 100 άτομα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στη δικογραφία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν χαρακτηρίζει αδίκημα σε βάρος κανενός, κάτι που θα αποφασίσει ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν. Πιθανό θεωρείται να αποδοθεί «ενδεχόμενος δόλος» στους καθηγητές.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, οι τρεις υπάλληλοι του φροντιστηρίου φέρεται να έστειλαν τα μηνύματα τουλάχιστον 26 λεπτά πριν την προθεσμία για την αναγγελία των απαντήσεων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Όσον αφορά όμως την έρευνα σε άλλους μαθητές, οι πληροφορίες σημειώνουν πως θα υπάρξουν δυσχέρειες για να διαπιστωθεί εάν οι υποψήφιοι όντως διάβασαν το σχετικό SMS στην διάρκεια της εξέτασης τους, και αν υπάρχει σχετική μαρτυρία κάποιου επιτηρητή τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas