Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Premier League: Το Νησί… τελευταίο επεισόδιο!

Το Νησί… τελευταίο επεισόδιο!
Ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το φινάλε στο… σίριαλ της παραμονής στο Νησί. Τον δρόμο για την Τσάμπιονσιπ πήραν μαζί με την Γουέστ Χαμ, Μπέρμιγχαμ και Μπλάκπουλ, «σφράγισε» την πέμπτη θέση η Τότεναμ – αφήνοντας εκτός Ευρώπης την Λίβερπουλ - και την τρίτη που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι. Διαβάστε όλα τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερσιπ.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-0
(33΄ Ντάουνινγκ)

Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 0-3
(17’ Ζέντεν, 51΄ Σεσενιό, 90+2 Ριβέρος)

Γουλβς-Μπλάκμπερν 2-3
(73΄ Ο’Χάρα, 87΄ Χαντ – 22΄ Ρόμπερτς, 38΄ Έμερτον – 45΄ Χόιλετ)

Έβερτον-Τσέλσι 1-0
(75΄ Μπέκφορντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπλάκπουλ 4-2
(21΄ Παρκ, 63΄ Άντερσον, 74΄αυτογκολ Εβατ, 81΄ Όουεν – 40΄ Άνταμ, 57΄ Τέιλορ-Φλέτσερ)

Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(43΄ Λέσκοτ, 62΄ Τζέκο)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 3-3
(16΄ Τέιλορ, 39΄ Λόβενγκρατς, 47΄ αυτογκολ Όλσον – 62΄, 71΄,90΄Τιτσόι)

Στόουκ-Γουίγκαν 0-1
(78΄ Ρονταλέγκα)

Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ 2-1
(49΄, 90+2΄ Παβλιουτσένκο – 79΄ Γκάρντνερ)

Φούλαμ-Άρσεναλ 2-2
(26΄ Σίντγουελ, 56΄ Ζαμόρα – 29΄ Φαν Πέρσι, 89΄ Γουόλκοτ)


Υποβιβασμός

Μπέρμιγχαμ, Μπλάκπουλ, Γουλβς και Γουίγκαν πέρασαν – ανάλογα με την εξέλιξη των αγώνων – για λίγα λεπτά από τις δύο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό ωστόσο οι δύο πρώτες ήταν τελικά αυτές που αποχαιρέτησαν την Πρέμιερσιπ. Η Μπέρμιγχαμ με την ήττα 2-1 από την Τότεναμ έμεινε στους 39 βαθμούς όσους και η Μπλάκπουλ που έχασε 4-2 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ».

Η Γουλβς μπορεί να ηττήθηκε 3-2 από την Μπλάκμπερν στο «Μολινό» αλλά οι 40 βαθμοί που είχε αποδείχθηκαν αρκετοί – σε συνδυασμό με τα άλλα ματς – ώστε να την κρατήσουν στην κατηγορία. Η Γουίγκαν από την άλλη, έκανε το χρέος της στο «Μπριτάνια» και επικρατώντας 1-0 της Στόουκ έφτασε στους 42 βαθμούς και εξασφάλισε την παραμονή της.

Με το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών σε όλα τα γήπεδα, Μπέρμιγχαμ και Μπλάκπουλ υποβιβάστηκαν και θα αγωνίζεται – μαζί με την Γουέστ Χαμ που είχε ήδη πέσει από την προηγούμενη αγωνιστική – στην Τσάμπιονσιπ τη νέα σεζόν.

3η και 5η θέση

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε έναν στόχο και ένα σχέδιο και δεν παρέκλινε ούτε στιγμή από αυτόν. Μπήκε αποφασισμένη στην έδρα της Μπόλτον, επικράτησε 2-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τέταρτη την Άρσεναλ. Από εκεί και πέρα, μία ακόμα μάχη ήταν αυτή ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης. Οι «κόκκινοι» μένοντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από τον καλό τους εαυτό ηττήθηκαν 1-0 από την Άστον Βίλα εκτός έδρας και απέβαλαν από νωρίς το άγχος από τους παίκτες της Τότεναμ. Εκείνοι βέβαια, αν και δυσκολεύτηκαν τελικά επικράτησαν 2-1 της Μπέρμιγχαμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Φιέστα για την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος της ιστορίας της με νίκη έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν… χαρίστηκε στην Μπλάκπουλ και νίκησε 4-2.

Παναγιώτης Βανός
sport-fm.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas