Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η θετική σκέψη ανανεώνει τη σχέση


Η θετική σκέψη, στην πιο απλή της μορφή, έχει να κάνει με τη διάθεσή μας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι σκέψεις και η συμπεριφορά επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον. Το λεγόμενο 'attitude' είναι πιο σημαντικό από τα ίδια τα γεγονότα και είναι και το μοναδικό που μπορούμε οι ίδιοι να ελέγξουμε. Η φιλοσοφία μας απέναντι στα .πράγματα είναι επιλογή. Και με τον ίδιο τρόπο, η θετική σκέψη είναι επιλογή.

Σε μια σχέση η θετική σκέψη μπορεί να κάνει θαύματα. Όχι, δε θα δώσει λύσεις σε προβλήματα ούτε θα εξαφανίσει δια μαγείας δυσάρεστες καταστάσεις. Αλλά σίγουρα μπορεί να απαλύνει πληγές και να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική προοπτική σε θέματα που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα στο ζευγάρι. Η θετική σκέψη διώχνει πιο εύκολα τα μαύρα απαισιόδοξα συννεφάκια που συνηθίζουν να τριβελίζουν το κεφάλι (ενίοτε και για ασήμαντες αφορμές) ενώ φέρνει μπροστά την ηρεμία, την υπομονή και το χαμόγελο. Και, το καλύτερο, έχει τη δύναμη να εμπνεύσει το έτερον ήμισυ προκειμένου να φιλτράρει κι εκείνο τις καταστάσεις μέσα από μια άλλη, πιο δημιουργική, σκοπιά.

Το συμπέρασμα; Με το χαμόγελο και την αισιοδοξία μια σχέση μπορεί να αναπνεύσει και να εξελιχθεί με πιο υγιή και όμορφο τρόπο.

newscity1.net

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas