Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Καφές, φιστίκια και στρείδια για καλό σεξ μεχρι τα γεράματα

Η δραστήρια σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στη μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Και όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο, μπορείτε να διατηρήσετε τη λίμπιντό σας μέχρι τα βαθιά γεράματα, εύκολα και γρήγορα με....καφέ, φιστίκια, σοκολάτα, στρείδια και άλλα αφροδισιακά.
Η καλή ερωτική ζωή δεν θα σας βοηθήσει απλώς να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι, αλλά και να ζήσετε περισσότερο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο δρ Ερικ Μπρέιβερμαν, ειδικός στην αντιγήρανση και συγγραφέας του βιβλίου «Υounger (Sexier) Υou» («Πιο νέοι και σέξι»).

Τι συμβαίνει όμως αν η σεξουαλική σας ζωή είναι μάλλον χλιαρή παρά θυελλώδης; Μην απελπίζεστε, λέει ο δρ Μπρέιβερμαν. Είτε είστε 30 είτε 100 ετών, ο συνδυασμός καλής διατροφής με κάποιες «φυσικές ορμόνες» θα ενισχύσει τη λίμπιντο για να μη μειωθεί μέχρι την τρίτη ηλικία. Και θα θωρακίσει την υγεία σας.

Πολλά σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να θεραπευθούν με ορισμένες τροφές: τα φιστίκια βοηθούν τους άνδρες να ξεπεράσουν πιο εύκολα τις στυτικές δυσλειτουργίες, και ο καφές ενισχύει σημαντικά τη λίμπιντο. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες ουσίες με αντιγηραντική δράση, επειδή βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Περιέχει επίσης θεοβρομίνη και φαινυλαμίνη, ορμόνες που ο οργανισμός μας παράγει στη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, μεταλλικά άλατα που βελτιώνουν την παραγωγή του σπερματικού υγρού και τη λειτουργικότητα της τεστοστερόνης στους άνδρες, ενώ ευνοούν την ωορρηξία στις γυναίκες.

Αφροδισιακή δράση έχει και το παρθένο ελαιόλαδο, λόγω της βιταμίνης Ε, η οποία διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.

Από τα μπαχαρικά, το γαρίφαλο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αφροδισιακά. Το κόλιαντρο προκαλεί συναισθήματα ευφορίας στις γυναίκες και το μοσχοκάρυδο στους άνδρες. Η κόκκινη πιπεριά- όπως και η πιπερόριζα - έχει διεγερτική δράση.

Και όπως όλοι γνωρίζουν, ένα-δύο ποτήρια κόκκινο κρασί αυξάνουν την ερωτική επιθυμία.

Οσο για τα οφέλη του σεξ στην υγεία, ο δρ Μπρέιβερμαν γράφει ότι όσοι έχουν δραστήρια ερωτική ζωή (μία έως δύο φορές την εβδομάδα) έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά επεισόδια, έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και κινδυνεύουν λιγότερο από κατάθλιψη.

Πρόσφατες κλινικές έρευνες έδειξαν επίσης ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη στους άνδρες μειώνεται με την αύξηση των ερωτικών επαφών

newscity1.net

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas