Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή απειλή Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές σε εσωτερικό και εξωτερικό

- Βλέπει το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητά για τελευταία φορά στήριξη από το κόμμα του και την αντιπολίτευση
- Η ανεξαρτητοποίηση Λιάνη και οι δηλώσεις βουλευτών καθιστούν πολύ πιθανές τις εκλογές
- Πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου το βράδυ για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού
- Μια τελευταία προσπάθεια θα κάνει ο πρωθυπουργός για πολιτική συναίνεση

Σε μία δραματική συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του κατέληξαν στην έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όπου θα τον ενημερώσει για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αλλά και για προθέσεις του για πρόωρες εκλογές σε περίπτωση η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει.

Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια να στείλει ένα μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα αυτής της ύστατης κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου θα φανούν πολύ γρήγορα μέσα στα επόμενα 24ωρα οπότε και οι επόμενες ημέρες κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Μάλιστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλώντας στο NewsIt προεξοφλούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνο των πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt οι βουλευτές οι λεγόμενοι "παπανδρεϊκοί" πανηγυρίζουν από τώρα μπροστά στην πιθανότητα ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ άλλοι βουλευτές ποιυ μέχρι τώρα έδειχναν περισσότερο αντάρτες βρίσκονται στα κάγκελα φοβούμενοι αυτό το ενδεχόμενο.

Η παραίτηση του κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Λιάνη ο οποίος αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο ήταν αυτό το γεγονός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αμέσως μετά την παραίτηση με βαριές αιχμές κατά της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός, αφού αιφνιδιάστηκαν από αυτή την εξέλιξη και έκαναν μία χαρτογράφηση των βουλευτών που ενδεχομένως να μην υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Και σε αυτή τη δραματική κυβερνητική σύσκεψη τέθηκε και το θέμα του βουλευτή Κοζάνης, ο οποίος δηλώνει παντού ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Τα δύο αυτά γεγονότα ήταν αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι, καθώς η κυβέρνηση πλέον μένει με 154 βουλευτές και από αυτούς είναι άγνωστο εάν θα έχει και νέες απώλειες, με αποτέλεσμα το Μεσοπρόθεσμο να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Με αφορμή αυτό, την οργή βουλευτών αλλά και την κοινωνική αναταραχή με τους πολίτες να βρίσκονται πλέον στις πλατείες όλης της χώρας, ο πρωθυπουργός σε μία δραματική κίνηση αποφάσισε να συναντηθεί την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όπου σε αυτή τη συνάντηση όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όλα αυτά περιμένουν ανοιχτά και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς μαζί με τους πολίτες πλέον βράζει και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό του κλίματος είναι και η παραίτηση του κ. Κοτσακά από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία και για μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν και οι αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι πλέον έχοντας φτάσει σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, φτάνουν σε σημείο να στέλνουν απειλητικές επιστολές προς βουλευτές σε περίπτωση που ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Μία τέτοια επιστολή έλαβε και η βουλευτής, Άντζελα Γκερέκου από τους πολίτες της Κέρκυρας.

Σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός της 24ωρης απεργίας σχεδόν σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη, που θα παραλύσει τους πάντες.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas