Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Λαχταριστή πατατοσαλάτα

Οι ζεστές σαλάτες είναι μία έξυπνη και πολύ νόστιμη ... εναλλακτική για εκείνες τις μέρες που θα θελήσετε κάτι ελαφρύ, γευστικό αλλά έχετε βαρεθεί πια την χωριάτικη τοματοσαλάτα. Το καλό με την πατατοσαλάτα, είναι ότι η αρκετά ουδέτερη γεύση της βραστής πατάτας μας δίνει την δυνατότητα να την συνδυάσουμε σχεδόν με όλα τα υλικά που θα βρούμε στο ψυγείο και στην ποσότητα που εμείς επιθυμούμε.

Υλικά
1/5 κιλό πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι χλωρό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μπέικον (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Κάπαρη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Μαγιονέζα, μουστάρδα για την σος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, αφού τις στραγγίξετε και κρυώσουν τις καθαρίζετε προσεκτικά και τιε διαλύετε με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Τσιγαρείστε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι κε στη συνέχεια ψιλοκόψτε το. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε όλα τα λαχανικά μαζί με το μπέικον,. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μπολ με τις πατάτες.
3. Για την σος, χτυπήστε με ένα πιρούνι την μαγιονέζα με την μουστάρδα. Αρχίστε με 2 κουταλιές μαγιονέζα και άλλες 2 μουστάρδα και στη συνέχεια γευτείτε την σος σας μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί. Προσθέστε την σος στην σαλάτα και ανακατέψτε.

queen.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas