Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Sex Α &Ω : Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Όσο η επιστήμη προχωρά και οι κοινωνίες προοδεύουν, ερωτήσεις ταμπού δεν υπάρχουν ή δεν πρέπει να υπάρχουν. Σίγουρα όχι όταν πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πτυχές της ζωής μας. Αυτή που μας χαρίζει απόλαυση, συγκινήσεις, χαλάρωση, που μας φέρνει πιο κοντά με τον/την σύντροφό μας, που κάνει καλό στην υγεία και μας χαρίζει χρόνια. Αυτήν που, αν μη τι άλλο, δημιουργεί την ίδια τη ζωή...
Συγκεντρώσαμε έξι ερωτήσεις από αυτές που όλοι κάποια στιγμή έχουμε στο μυαλό μας σχετικά με το σεξ, αναζητήσαμε τις πιο έγκυρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις και σας… εμπνέουμε απόψε το βράδυ να μείνετε μέσα!
Ερώτηση: Τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε μία «υγιή» σεξουαλική σχέση;

Απάντηση:
Μία υγιής σεξουαλική σχέση διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες. Παρόλο, πάντως, που οι δραστηριότητες που εμπλέκονται σε κάθε σεξουαλική σχέση μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, σε γενικές γραμμές, υγιής σεξουαλική σχέση είναι μία που:
- χαρακτηρίζεται από αμοιβαία απόλαυση κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων.
- κανένας σύντροφος δεν θα πρέπει να πιέζεται για να κάνει κάτι που δεν θέλει.
- υφίσταται το δικαίωμα να πει κανείς «όχι» στο σεξ οποιαδήποτε στιγμή, για τον οποιοδήποτε λόγο.
- υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός πριν και μετά το σεξ.
- κανένας σύντροφος δεν χάνει τον αυτοσεβασμό του.
- επικρατεί εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια σχετικά με το σεξουαλικό ιστορικό του καθενός και την τρέχουσα «δράση» τους.

Ερώτηση: Είσαι ποτέ «πολύ μεγάλος» για να κάνεις σεξ; 


Απάντηση:
Με την προϋπόθεση ότι και οι δύο σύντροφοι είναι σε καλή υγεία και φυσική κατάσταση, οι ειδικοί λένε πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το σεξ σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτό που συμβαίνει, όμως, ενίοτε, είναι ότι η διαδικασία γήρανσης από μόνη της, αλλά και διάφορα προβλήματα υγείας που προκύπτουν μπορεί να δυσκολέψουν σταδιακά και με τα χρόνια το σεξ.

Ωστόσο, ακόμα κι αν η ίδια η πράξη δεν είναι δυνατή, καλό είναι να θυμάστε ότι η σαρκική επαφή μπορεί να πάρει πολλές μορφές, και ότι καμιά φορά μεγαλώνοντας σημαίνει ότι πραγματικά γινόμαστε πιο σοφοί για τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι σύντροφοι μπορούν να προσφέρουν απόλαυση ο ένας στον άλλον.


Ερώτηση: Μπορεί η υπερβολική αυτοϊκανοποίηση να βλάψει τη σεξουαλική ζωή;


Απάντηση:
Εφόσον η αυτοϊκανοποίηση δεν αποτελεί ολόκληρη τη σεξουαλική σας ζωή, και δεν παίρνει το προβάδισμα από την σεξουαλική επαφή με τον/την σύντροφό σας, τότε όχι, δεν πιστεύεται γενικά ότι μπορεί να είναι επιζήμια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εξετάσετε τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι δραστηριότητες αυτοϊκανοποίησής σας. Πρόκειται απλά για μία φαντασίωση ή χρησιμοποιείτε πορνογραφικό υλικό, video από το internet, φωτογραφίες, ή ακόμα και on-line ή τηλεφωνικό σεξ, για να αυξήσετε την ευχαρίστησή σας –και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τον/την σύντροφό σας;

Είναι ακόμα σημαντικό να αναλογιστείτε: Πόσο από τον χρόνο σας καταλαμβάνουν αυτές οι δραστηριότητες αυτοϊκανοποίησης και μήπως σας αποσπούν από άλλες δραστηριότητες στη ζωή σας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής με έναν σύντροφο; Αν συμβαίνει αυτό τότε η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να είναι προβληματική σε μεγάλο βαθμό.


Ερώτηση: Τα αφροδισιακά τελικά βοηθούν; Και αν ναι, ποια από αυτά θεωρούνται αποτελεσματικότερα;


Απάντηση:
Από καταβολής κόσμου σχεδόν, οι άνθρωποι απένεμαν σεξουαλικές δυνάμεις σε διάφορα φαγητά, φυτά, αρώματα, φάρμακα και εξαρτήματα. Από τα πιο παροιμιώδη, όπως όλοι έχουμε ακούσει, είναι τα οστρακοειδή (που περιέχουν μεγάλη ποσότητα -φιλικού προς το σπέρμα- ψευδάργυρου) και τα πράσινα M&M’s, κάτι τελείως ανακριβές. Φημισμένη, επίσης, είναι η χρήση αφροδισιακών χαπιών και υγρών (όπως το Spanish Fly) ή των φαρμακευτικών ουσιών κανθαρίδες. Αυτά φτιάχνονται από ουσίες αποξηραμένων σκαθαριών και η αντίδρασή τους σχετίζεται με τον ερεθισμό της ουροδόχου οδού, με συνέπεια τα σεξουαλικά όργανα να διογκώνονται από το αίμα. Το Spanish Fly, όμως, είναι επίσης δηλητήριο που μπορεί να κάψει το στόμα και τον λαιμό, οδηγώντας σε μολύνσεις και πληγές της ουροδόχου, ακόμα και στον θάνατο.

Πρόσφατες έρευνες του
Ιδρύματος Όσφρησης και Γεύσης του Σικάγο έδειξαν ότι η μυρωδιά των μαύρων γλυκόριζων και των ντόνατ μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στο ανδρικό όργανο έως και 32%, ενώ η μυρωδιά από λεβάντα και η γλυκιά τάρτα από κολοκύθι (!) μπορούν να την εντείνουν έως και 40%. Στις γυναίκες, αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος στην αντίστοιχη περιοχή προέκυψε όταν μύρισαν έναν συνδυασμό από αγγούρια και καραμέλες, ενώ η μυρωδιά των κερασιών, του κρέατος ψημένου σε μπάρμπεκιου και των ανδρικών κολονιών, οδήγησε σε μείωση της υπεραιμίας. Κάποιοι ερευνητές, ωστόσο, αμφιβάλλουν για την εγκυρότητα αυτών των αποτελεσμάτων.

Αντίστοιχες έρευνες σε ζώα έδειξαν ότι μία ουσία γνωστή ως γιοχημπίνη (
yohimbine), που μπορεί να αποκτηθεί από τον φλοιό ενός αφρικανικού δέντρου, είχε αποτελέσματα που ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) χαρακτήρισε «ευοίωνα». Αλλά o FDA επιμένει ότι δεν υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία ότι αυτό, ή οποιοδήποτε άλλο αφροδισιακό, «πιάνει» στους ανθρώπους.

Ερώτηση: Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει κανείς για να αλλάξει τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό – ή κανείς γεννιέται «straight» ή «gay»;


Απάντηση:
Ένα θέμα που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιπαραθέσεις εδώ και χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη απάντηση. Ωστόσο, ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ερευνητών κλίνει στην θεωρία ότι όλοι μας κατέχουμε έστω και ένα απειροελάχιστο ενδεχόμενο να γοητευτούμε ερωτικά από το ίδιο φύλο, και ότι αυτές οι επιθυμίες μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια ή να υποχωρήσουν σε άσχετες περιόδους της ζωής μας.

Υπάρχουν, επίσης, αξιοσημείωτες ενδείξεις ότι οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις μπορούν να αλλάξουν με τον καιρό –και ότι οι προηγούμενες έλξεις μας από το ένα φύλο μπορούν να είναι εξίσου πραγματικές με τις τωρινές μας έλξεις από το άλλο φύλο. Αν και κάποιοι χαρακτηρίζουν κάτι τέτοιο ως «οψιγένεια» -κάποιος, δηλαδή, που δεν αναγνώρισε ποτέ την πραγματική σεξουαλική του ταυτότητα- άλλοι πιστεύουν ότι μπορούν όντως να προκύψουν αλλαγές στον σεξουαλικό μας προσανατολισμό.


Ερώτηση: Υπάρχει γυναικεία εκσπερμάτιση αντίστοιχη με την ανδρική;

Απάντηση:
Πολλοί πιστεύουν ότι η γυναικεία εκσπερμάτιση (γνωστή στο εξωτερικό και ως squirting) είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων ανδρών ή κάποιο οπτικό εφέ σε ταινίες πορνό. Η αλήθεια είναι πως ναι, υπάρχει γυναικεία εκσπερμάτιση, η οποία μάλιστα έχει τη μορφή ούρων, αλλά δεν είναι ούρα. Πριν από δύο χρόνια περίπου, επιστήμονες συμφώνησαν πως υπάρχει και γυναικείος προστάτης και εκεί ακριβώς βρίσκεται το περίφημο σημείο G, δηλαδή στο εξωτερικό, μπροστά τοίχωμα του γυναικείου κόλπου.

Όταν εκείνο το σημείο ερεθιστεί αρκετά, η γυναικεία ουρήθρα εκλύει μία ποσότητα υγρού που δεν είναι όμως ούρα και τότε συνήθως η γυναίκα έρχεται σε οργασμό. Αυτό, βέβαια, δε μπορεί να συμβεί το ίδιο εύκολα σε κάθε γυναίκα, αλλά όλες οι γυναίκες έχουν τη βιολογική ανατομία να το κάνουν. Θεωρητικά, λοιπόν, όλες οι γυναίκες μπορούν να έχουν εκσπερμάτιση αντίστοιχη με αυτή των ανδρών.



http://sex.in2life.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas