Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τεστ για την αγορά τσιγάρων!

Πρόταση για ψήφιση νόμου, ο οποίος θα υποχρεώνει τους καπνιστές να υποβάλλονται σε ειδικό τεστ, προκειμένου να...
τους χορηγείται ειδική άδεια για να αγοράζουν έναν συγκεκριμένο αριθμό τσιγάρων, φέρεται να μελετά η αυστραλιανή κυβέρνηση.
Όσοι δεν περνούν το τεστ και δεν εφοδιάζονται με την ειδική άδεια, δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τσιγάρα.Η ιδέα της χορήγησης άδειας καπνίσματος ανήκει στον αντικαπνιστή «σταυροφόρο», καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Simon Chapman, ο οποίος υποστηρίζει ότι το μέτρο θα ανοίξει τον δρόμο για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος, τα προσεχή δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει την καθιέρωση τεστ για τους καπνιστές, πριν τους δώσει άδεια να καπνίζουν. Οι άδειες, θα έχουν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των κατόχων τους, οι οποίες μάλιστα θα πρέπει να αναφέρουν και τον αριθμό των τσιγάρων, που θα επιτρέπεται να καπνίζει ο συγκεκριμένος καπνιστής», δήλωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως οι άδειες θα πρέπει να διευκρινίζουν και την κατηγορία, στην οποία θα ανήκει ο καπνιστής, αφού για κάθε κατηγορία θα χορηγείται και διαφορετικός αριθμός τσιγάρων, ενώ όσο περισσότερα τσιγάρα θα δικαιούται κάποιος, τόσο περισσότερα θα πληρώνει.

Την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε 10 με 15 χρόνια προβλέπει και ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Συμβουλίου κατά του Καπνίσματος Mike Daube.
newsit

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas