Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τι του λες και τι ακούει: 5 ατάκες φωτιά

Υπάρχουν φορές που μέσα στη σχέση σου, νιώθεις να σε πνίγει το δίκιο. Κι εκεί, πάνω στο θυμό και την απογοήτευση που ο πρίγκιπας άρχισε να μεταμορφώνεται σε βατράχι, σου φεύγουν μερικές ατάκες σκέτη φωτιά και λαύρα.
.Έλα όμως που εσύ άλλα λες, κι εκείνος άλλα καταλαβαίνει και απαντά (από μέσα του συνήθως)! Ποιά ερμηνεία δίνει ο καλός σου στις πιο δημοφιλείς ατάκες σου; Μάθε και λάβε τα μέτρα σου.

1. Που ήσουν χτες το βράδυ; Ποιοι ήσασταν χτες; Μεγάλη παρέα; Πάντως άργησες. Για ένα ποτό είπες θα πας.

Φυσικά, στα αυτάκια του καλού σου όλα αυτά ηχούν σαν: πες μου τώρα που ήσουν. Γιατί μου λες ψέματα ότι δεν υπήρχαν γυναίκες στο μαγαζί; Αντί να μείνεις μαζί μου να περάσουμε καλά, πήγες και μπεκρόπινες με όλους αυτούς τους χαμένους!

Τι να πεις τελικά: αν εκείνος έχει τη φωλιά του λερωμένη, ό,τι κι αν του πεις, στραβά θα το πάρει. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να μην τον ξυπνήσεις για να τον ρωτήσεις που πήγε και τι έκανε. Κι αν από μόνος του δεν πάρει την πρωτοβουλιά να σου μιλήσει για την έξοδό του, θα κάνεις κι εσύ το ίδιο στην επόμενη δική σου έξοδο. Και τότε θα δούμε πόσο θα του αρέσει η μυστικοπάθεια.

2. Πού είσαι; Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο; Είσαι καλά;

Όπως καταλαβαίνεις, στο μυαλό του τα κακά νέα μαθαίνονται γρήγορα. Οπότε, το να τον ρωτάς αν είναι καλά και πού είναι ακούγεται σαν δικαιολογία για να τον ελέγξεις, εσύ, η υπερβολικά ζηλιάρα. Όταν δεν βρίσκεις τον αγαπημένο σου στο τηλέφωνο, απλά προσπάθησε στο ένα μήνυμα που θα του αφήσεις (και όχι στα οργισμένα εκατό) να είσαι κουλ, χαλαρή και με ύφος: σε έπαιρνα απλά να δω τι κάνεις, μιλάμε αργότερα. Αυτή η αδιαφορία σου θα τον τσακίσει.

3. Θέλω να μιλήσουμε:

Έλα τώρα... Όταν ακούς κι η ίδια αυτή την προειδοποίηση, σου γυρίζει το μυαλό, λες, τι να θέλει τώρα αυτός; Χωρίζουμε; Ε, και ο καλός σου σκέφτεσαι: Έκανα κάτι κακό; Είδες που πήρε θάρρος και η Κατερινούλα; Πάλι θα με πρήξει; Μήπως ξέχασα το καπάκι της τουαλέτας όρθιο; Όπως καταλαβαίνεις έρχεται νευριασμένος, φορτωμένος και προετοιμασμένος να σε φοβίσει για να μην τον πρήξεις. Αν θέλεις όντως να μιλήσετε για κάτι, μην τον προειδοποιήσεις. Όρμα!

4. Όλοι οι άντρες είστε ίδιοι:

Αυτές οι γενικεύσεις θα μας φάνε ως φύλο! Γιατί από την μια τον πρήζεις πόσο μοναδικός είναι, που τέτοιον άντρα δεν έχεις ξαναγνωρίσει, το παίρνει εκείνος επάνω του και στον πρώτο καυγά που του ξεστομίζεις πως είναι ίδιος και απαράλλαχτος με τους άλλους, πέφτει απότομα από το θρόνο του. Κι εκεί σκέφτεται δικαίως κι εκείνος: κι όλες οι γυναίκες τέτοιες είστε και δεν θ' ασχοληθώ πάλι μαζί σας αλλά μόνο με τη μπάλα και το Pro μου!

Απόφυγε τις γενικεύσεις τέτοιου τύπου: όλοι οι άντρες είστε ίδιοι, άχρηστοι, δεν κάνετε για τίποτα! Αν θέλεις να του δειξεις πόσο σε έχει στεναχωρήσει κάτι που έκανε, χρησιμοποίησε το όνομα του: Μπάμπη, δεν περίμενα πως θα κάνεις κάτι τέτοιο.

5. Θα έρθεις να με πάρεις;

Αν ο αγαπημένος σου δε είναι επαγγελματίας οδηγός ταξί, οι σκέψεις που κάνει ακούγοντας την ατάκα αυτή είναι δύο: αν πάω, είμαι σκυλάκι. Αν πάλι δεν πάω, θα με πει γαϊδούρι. Βάσει χαρακτήρα, θα φορέσει είτε το κολάρο είτε το σαμάρι!

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να του δίνεις την επιλογή να φερθεί σωστά. Αν όντως χρειάζεται μέσο μεταφοράς, μπορείς να το θέσεις ως εξής: χάλασε το αυτοκίνητό μου και δεν έχω μέσο μεταφοράς γιατί αύριο θα έχουν απεργία τα Μέσα. Αλλά τι να κάνω θα πάρω ταξί αν δεν βρω κάποιο άλλο τρόπο. Εκεί, είναι στο χέρι του να μιλήσει ή να σιωπήσει σαν γνήσιο και σκέτο γαϊδούρι.


Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas