Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αστρολογική Εφημερία από 27 έως 30 Απριλίου




Ενώ ο Άρης κλείνει σταδιακά τη σύνοδο του με τον Δία, ανάβοντας παντού φωτιές (κυριολεκτικά και μεταφορικά), οι «σκοτεινές» δυνάμεις απεργάζονται τα δικά τους σχέδια. Τουλάχιστον ως προς τα εξωτερικά γεγονότα, η Τετάρτη διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της «πιο δύσκολης ημέρας του χρόνου», αφού οι τρεις... καμπαλέρος, ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας είναι πρόθυμοι να δείξουν τον κακό τους εαυτό.

Το πρώτο υποψήφιο θύμα είναι η Αφροδίτη, κάτι που ενδέχεται να παρασύρει την αισθηματική και συναισθηματική μας ζωή στον αστερισμό της μελαγχολίας. Το αίτημα του Πλούτωνα είναι «να κλείσει ο κύκλος» και από αυτήν την άποψη η ημέρα προσφέρεται για κάθε είδους «τελειώματα».
Φυσικά ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις θα κρίνει και τη συνέχεια. Η θλίψη και η απογοήτευση απειλούν να κυριαρχήσουν στην καθημερινότητα μας, γι αυτό λοιπόν ας μην τους κάνουμε το χατίρι. Η βαθειά ενδοσκόπηση χωρίς καμία αίσθηση ματαιότητας θα μας βοηθήσει να βρούμε τους θησαυρούς της ψυχής μας που είναι θαμμένοι κάτω από τη λάσπη.

Επιπλέον υπάρχουν και οι πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να συμβάλλουν στην απορρόφηση της «σκιερής» ενέργειας του πλανήτη. Ο καθένας έχει τη δική του «κόπρο του Αυγεία» και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να την ...εξολοθρεύσουμε.
Όσο για την αισθηματική μας ζωή, κάτω από τις παρούσες συνθήκες οι βασικές μας προτεραιότητες θα πρέπει να είναι μάλλον σεξουαλικές ή ηδονοθηρικές, αφού κάθε αίτημα συναισθηματικής ταύτισης είναι πιθανόν να καταλήξει τελικά στον κάλαθο των αχρήστων.

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι καλούνται πρώτοι να διαχειριστούν τις σκιερές πλευρές της ζωής και του εαυτού τους, ενώ από το ...πικρό ποτήρι ενδέχεται να πιουν και όσες/οι εκ των μεταβλητών (Ιχθείς, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες) έχουν γεννηθεί περίπου στο μέσον των ζωδίων τους.

Επιπλέον, τα σταθερά και τα παρορμητικά ζώδια βρίσκονται σε... ώρα Κρόνου, κάτι που σημαίνει πως το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν είναι το να ξεκινήσουν μια νέα δραστηριότητα. Αντίθετα, περικοπές ή περιορισμοί κάθε είδους έχουν την τιμητική τους. Κι αυτήν την φορά δεν εξαιρούνται ούτε οι Αιγόκεροι, που παραδοσιακά ξέρουν να εκμεταλλεύονται ενεργειακά τον κυβερνήτη πλανήτη τους, ούτε και οι Ταύροι με τον ρεαλισμό τους. Η παράλληλη ενεργοποίηση του ...μεγάλου τους αντιπάλου, του Ποσειδώνα, απειλεί να τους εμπλέξει σε λάθη και αστοχίες. Αντίστοιχα, στο στρατόπεδο των μεταβλητών, οι Παρθένοι μοιάζουν να είναι εγκλωβισμένοι σε δαιδαλώδεις διαδρομές, ενώ οι Ιχθείς με τον Κρόνο πάνω στο κεφάλι τους, δεν θα μπορέσουν επίσης να αξιοποιήσουν το εγγενές πλεονέκτημα τους, να κρύβονται δηλαδή ή να ξεφεύγουν από τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο.
Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και για τα υπόλοιπα ζώδια, που στην πλειοψηφία τους καλούνται να βρουν μια «σανίδα σωτηρίας» σε θολό τοπίο.

Φυσικά το μέγεθος των δυσκολιών θα διαφέρει κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, μια αλλεργία ή ένα δερματικό πρόβλημα (και τα δύο είναι στα ...πάνω τους) έχουν τις διαβαθμίσεις τους ξεκινώντας από ένα ενοχλητικό σπυράκι και φθάνοντας μέχρι την αναγκαιότητα μιας εφ’ όλης της ύλης θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση η εγκεφαλική προσέγγιση των πραγμάτων είναι μάλλον η πιο ιδανική λύση, είτε πρόκειται για μια απλή θεωρητική επεξεργασία των δεδομένων, είτε για μια φιλοσοφική «βουτιά».
Από αυτήν την άποψη οι Δίδυμοι, οι Τοξότες, οι Παρθένοι και οι Υδροχόοι βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε μια δημιουργική απεμπλοκή από τα αδιέξοδα αλλά και αυτοί δεν θα διαβούν το Ρουβικώνα, χωρίς να βρέξουν τα πόδια τους.

Σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, το μεγαλύτερο «στοίχημα» είναι η διαλεύκανση καταστάσεων που έχουν πίσω τους άφθονο παρασκήνιο. Και βέβαια η ενεργοποίηση του Ποσειδώνα παραπέμπει σε ποικίλες απάτες και απιστίες.

Το μονοπάτι της ζωής μας θα εξακολουθήσει να είναι δύσβατο και την Πέμπτη, με την «κακοκαιρία» ωστόσο να απομακρύνεται σταδιακά.
Η σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον Ερμή θα μας ωθήσει σε συναντήσεις και συζητήσεις, σχετικές με τα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω. Επίσης, τα τεχνικά προβλήματα δεν θα λείψουν, δίνοντας μας την αφορμή να ψάξουμε τα πώς και τα γιατί των απανταχού δυσλειτουργιών.
28_apr
Προχωρώντας προς το τέλος του μήνα, το νέο στοιχείο που προστίθεται είναι η ενεργοποίηση της νεοφερμένης στο πλανητικό σύστημα Έριδας, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται στον Κριό, γύρω στην 22η μοίρα του ζωδίου. Οι δύο ενεργειακοί «μοχλοί» που θα αναδείξουν τα προσόντα της είναι ο Άρης και ο Δίας.
Η Έρις συνδέεται άμεσα με θέματα που προσιδιάζουν στην Παρθένο, τόσο στο πρακτικό, όσο και στο εγκεφαλικό της κομμάτι. Είναι η «αρχόντισσα του μικρόκοσμου» αλλά και φορέας ιδεών ή συνειδητότητας. Οι σχέσεις της με τους περισσότερους πλανήτες είναι εξαιρετικά φιλικές και από αυτήν την άποψη η σύνοδος της με τον Δία έρχεται να προσφέρει πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε εργασιακά θέματα. Κι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τις αρχές Μαΐου, όταν θα έχουν απομακρυνθεί όλοι οι «κακοί» από το προσκήνιο.

Όμως, ο ...κακός μπελάς της είναι ο Άρης, ο οποίος τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ταράξει τον μικρόκοσμο με όλες τις πιθανές συνέπειες. Και βέβαια το αν θα συμπεριφερθούν επιθετικά τα νετρίνα ή αν θα «κολλήσει» ο επιταχυντής στο Cern, δεν είναι και της άμεσης προτεραιότητας μας. Μια αλλόκοτη συμπεριφορά των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στο pc μας σίγουρα θα μας «τσούξει» πολύ περισσότερο. Και είναι απόλυτα βέβαιο πως μια γενικευμένη «εξέγερση» των μικροβίων μπορεί να μας αφορά άμεσα.
Προσοχή λοιπόν σε μολύνσεις και γενικότερα θέματα υγείας, αφού οι «συνήθεις» πρακτικές μας ενδέχεται να μην αποδώσουν.

Όσον αφορά την σύνοδο του Άρη με τον Δία, η οποία θα σχηματιστεί με ακρίβεια την Πρωτομαγιά, οφείλω να επισημάνω ότι πρώτον η επιρροή της δεν εξαντλείται σε μια ή δύο ημέρες (ουσιαστικά η ενέργεια της «τρέχει» από το Πάσχα) και δεύτερον ότι καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που μας παρέχει, επιτυγχάνοντας άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα σε υποθέσεις που αρχικά φαίνονται «δύσβατες» ή χωρίς προοπτικές. Η φράση κλειδί που ταιριάζει στους δύο πλανήτες είναι «η τύχη βοηθά τους τολμηρούς» και σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε υψηλές επιδόσεις στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε. Υπό τον όρο φυσικά να γνωρίζουμε, έστω και τα στοιχειώδη, διαφορετικά η πολύ ενέργεια μπορεί να μας ...κάψει!
astrology.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas