Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Εκπτώσεις το Μάιο λόγω πτώσης τζίρου

http://static.fsport.gr/images/ekptwseis%2027042011.jpgΣε εκπτώσεις της τάξεως των 50% θα προχωρήσουν οι καταστηματάρχες...
τον Μάιο βλέποντας τον τζίρο τους να έχει πέσει σημαντικά τις μέρες των γιορτών ο οποίος σημείωσε μείωση περίπου 15%... Οι λιανέμποροι υποστηρίζουν πως η κατάσταση χειροτερεύει προβλέποντας πως η πτώση θα συνεχιστεί και τον Μάιο ενόψει της ανακοίνωσης των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι προσφορές την πασχαλινή περίοδο έπεισαν τους με τους καταστηματάρχες να βλέπουν τις πωλήσεις να πέφτουν σηµαντικά ξεπερνώντας το 7% του περσινού Πάσχα.

Τη σημαντικότερη πτώση σημείωσε ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης που έφτασε στο 25% ενώ 15% µείωση πωλήσεων παρουσίασαν και τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, αν και θεωρούνται παραδοσιακά πασχαλινά δώρα.

11% έπεσε ο τζίρος από 5,5 πέρσι στα είδη διατροφής παρόλο που το πασχαλινό τραπέζι φθηνότερο κατά 4%-5% φέτος και καταναλώθηκαν περισσότερα εγχώρια προϊόντα, παρά την αύξηση του κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Ακόμη, το µπαράζ των µειώσεων στον τζίρο αφορά και τα είδη σπιτιού, τα οποία σηµείωσαν το φετινό Πάσχα πτώση 20% από 13% πέρυσι. Αλλά και στα δώρα και τα παραδοσιακά αγαθά, όπως λαµπάδες και παιχνίδια, καταγράφηκε µείωση 10%.
24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas