Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ronn Scorpion

Ronn ScorpionΑπόβαση στην Ευρώπη έκανε στα μέσα του Απρίλη ο … σκορπιός της Ronn. Ένα super car της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποία πέραν της εντυπωσιακής εμφάνισης έχει κάθε λόγο να καυχιέται για την οικολογική του συνείδηση.


Στο γραφικό πριγκιπάτο του Μονακό, ανάμεσα στους αστέρες του διεθνούς τζετ σετ, γαλαζοαίματους, σπουδαίους ηθοποιούς, μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, έκανε το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους το Scorpion της Ronn.


Η Ronn είναι ουσιαστικά μια άγνωστη στο ευρύ κοινό αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα το Όστιν του Τέξας. Το πρώτο της μοντέλο είναι ένα … αστραφτερό υπεραυτοκίνητο, με το όνομά του, Scorpion, να προδίδει τον χαρακτήρα του.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με κινητήρα 450 ίππων που προέρχεται από το Acura (πρόκειται για την θυγατρική της Honda η οποία δραστηριοποιείται επί αμερικανικού εδάφους). Το μοτέρ είναι 6κύλινδρο, σε διάταξη V, χωρητικότητας 3.5 λίτρων και διαθέτει δύο υπερσυμπιεστές. Η μέγιστη ιπποδύναμη φθάνει τους 450 ίππους, τιμήπουπροσφέρει εξαιρετικές επιταχύνσεις (0- 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα). Η κίνηση, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε αυτοκίνητο αυτού του ύφους και χαρακτήρα, μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Ronn ScorpionΟ οικολογικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου έχει να κάνει με την δυνατότητα του κινητήρα να καταναλώνει μείγμα καυσίμου αποτελούμενο από υδρογόνο (κατά κύριο λόγο) και βενζίνη. Εφόσον χρησιμοποιηθεί αυτό το μείγμα, το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα είναι μειωμένο κατά 75% σε σχέση με τα καυσαέριαπου«βγάζει» ο κινητήρας κατά την καύση αποκλειστικά βενζίνης.

Το Scoripon είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ελαφρά υλικά με απώτερο στόχο να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα το βάρος του αυτοκινήτου. Κάτι που έχει επιτευχθεί (1.100 κιλά) χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.

Η εξέλιξη και κατασκευή του αυτοκινήτου διήρκεσε μόλις 6 μήνες, ενώ την υπογραφή του σχεδιασμού κάνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της φίρμας, Ronn Maxwell.

«Το Μονακό ήταν ο ιδανικός τόπος για να παρουσιάσουμε το Scorpion και το συγκεκριμένο event το πιο ενδεδειγμένο, δεδομένου πως δίπλα στο δικό μας μοντέλο υπήρχαν super car όπως αυτά των Koeinsegg, Pagani Zonda, Bugati, Brabus καθώς και μοντέλα με οικολογικά χαρακτήρα όπως τα Fisker και Tesla» επεσήμανε ο Ronn Maxwell.

Ronn ScorpionΗ παραγωγή του Scorpion θα είναι σε περιορισμένο αριθμό. Μόλις 200 κομματιών το χρόνο. Το αυτοκίνητο που παρουσιάσθηκε στο Μονακό είναι ανοικτό , ενώ στα σχέδια της φίρμας είναι η παρουσίαση μιας έκδοσης hard top. Παράλληλα θα υπάρχει και μια υφασμάτινη οροφή, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης (για παράδειγμα μιας ξαφνικής βροχής).

Το Scorpion θα είναι διαθέσιμο σε επτά τυποποιημένους χρωματισμούς. Από την πλευρά της πάντως η αμερικάνικη φίρμα είναι έτοιμη να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση των πελατών της.

Το αυτοκίνητο έρχεται εξοπλισμένο με έναν μπροστινό και ένα οπίσθιο διαχύτη, καθώς και αεροτομή από ανθρακονήματα η οποία αυξάνει τα επίπεδα πρόσφυσης στο δρόμο.

Στο εσωτερικό, η σπορτίβ εικόνα συμβαδίζει με την υψηλή τεχνολογία. Έτσι, στον στάνταρ εξοπλισμό συναντούμε δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και ηχοσύστημα της Bose.

Η πρώτη εκτίμηση για την τιμή του Scorpion είναι πως θα κυμανθεί κοντά στα 150.000 δολάρια ΗΠΑ.

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas