Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πτώση των βάσεων έως και 1.000 μόρια δείχνουν οι πρώτες βαθμολογίες

Σε ποιες σχολές θα γίνει σφαγή. Πτώση στις δημοφιλείς σχολές και άνοδο των βάσεων σε ΤΕΙ της περιφέρειας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η ιδιοκτήτρια των φροντιστηρίων Στόχος, Άννα Γιαννακοπούλου "σε γενικές γραμμές λόγω της δυσκολίας και της διαφοροποίησης των θεμάτων των πανελλαδικών υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις βαθμολογικές σε μαθήματα που ήλπιζαν και μπορούσαν οι μαθητές να γράψουν καλά έως πολύ υψηλά. Έχουμε λοιπόν πολύ χαμηλές βαθμολογίες κάτω από τη βάση (περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ) με ιδιαίτερη έμφαση  στα μαθηματικά τόσο της γενικής παιδείας όσο και της κατεύθυνσης αλλά και σε μαθήματα όπως η έκθεση και η λογοτεχνία που είναι μαθήματα γλωσσικά και χαρακτηρίζουν κυρίως τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης. Με αφορμή τον τρόπο που έγραψαν οι μαθητές αλλά και τη δυσκολία των θεμάτων αυτό που παρατηρούμε φέτος έιναι οτι θα υπάρχει πτώση ή πτωτική τάση σε υψηλόβαθμες σχολές κυρίως του 1ου, 2ου και 5ου πεδίου. Θα υπάρχει μεγαλύτερη μετατόπιση και πτώση στις μεσαίες σχολές, ενώ κρατούμε μια επιφύλαξη πιστεύοντας ότι θα υπάρχει άνοδος λόγω της συσσώρευσης στις χαμηλόβαθμες σχολές όπως ΤΕΙ ή κάποιες σχολές ΑΕΙ στην περιφέρεια. Βέβαια το γεγονός πως οι μαθητές δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει το μηχανογραφικό τους όπου θα διαφανεί η τελική τάση μας κάνει να κρατάμε μια επιφύλαξη τουλάχιστον για τις σχολές της περιφέρειας".

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 1.000 ΜΟΡΙΑ

Όπως εκτίμησε η κυρία Γιαννακοπούλου "σε κάποιες σχολές του 5ου πεδίου και ενδεχομένως και από το 4ο και 2ο πεδίο θα έχουν πτώση που ίσως αγγίξει και πιθανώς ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια. Στο 5ο πεδίο αντιστοιχούν οι οικονομικές σχολές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον παιδιών από την τεχνολογική κυρίως κατεύθυνση αλλά και τη θεωρητική, οπως επίσης υπάρχουν και σχολές στο 2ο και 4ο πεδίο από πολυτεχνεία και φυσικομαθηματικά.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas