Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Π. Οικονόμου: "Φέρτε πίσω στην Ελλάδα τα λεφτά σας"

Κίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό και ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα υπόσχεται η κυβέρνηση.


Το προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, κατά την τρίτη και τελευταία μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο νέος υφυπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους επιστρέψουν τα χρήματα στην Ελλάδα, σε σχέση με αυτούς που θα αφήσουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Παντελής Οικονόμου.

«Θα συνεκτιμήσουμε τη στάση όποιου αποφασίσει τα λεφτά που έβγαλε έξω να τα φέρει πίσω… Δεν θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με αυτόν που συνεχίζει να τα έχει έξω και ποντάρει στην χρεοκοπία της χώρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν αδικήματα…. Σ’ αυτό μπορεί να γίνει άμεσα χωρίς νόμο…», είπε ο κ. Οικονόμου στην ομιλία του.

Εμφανίστηκε δε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις εξελίξεις. «Εδώ και χρόνια αρμενίζαμε λάθος, όμως είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας και κάνουμε προσπάθεια να την αλλάξουμε».

Όσον αφορά στο μνημόνιο, παραδέχτηκε ότι απέτυχε. Πρόσθεσε όμως: «ποιος ισχυρίστηκε ότι ψηφίστηκε για ανάπτυξη; Έγινε για ένα και μόνο λόγο για να δανειστούμε λεφτά γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε πουθενά αλλού».
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas