Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Λοβέρδος: "Συμφέροντα δεν με αφήνουν να κάνω αλλαγές στην Υγεία"

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τις δαπάνες στον τομέα των φαρμάκων την περίοδο 2004-2011, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ κατήγγειλε συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο και επιχειρούν να εμποδίσουν την αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Υγείας.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για την αλλαγή πολιτικής στο φάρμακο, ο Α. Λοβέρδος δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της απουσίας του την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό «χόρεψαν τα ποντίκια». Εξήγησε, ότι αναφέρεται στα συστήματα που τον προσέγγισαν από τρεις πλευρές –όπως είπε- ζητώντας του όχι να δει ξανά την τροπολογία ή να την διορθώσει, αλλά να την αποσύρει.

«Εγώ αποσύρομαι, η τροπολογία μένει στο κοινοβούλιο» δήλωσε με έμφαση ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας: «η ουσία αυτού που εκμεταλλεύεται – και ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία - είναι να διατηρηθούν για κάποιους μήνες ακόμη όσοι παράγουν και διανέμουν φάρμακο στην Ελλάδα».

Παράλληλα ο Α. Λοβέρδος μετά από πρόταση βουλευτών, δήλωσε ανοιχτός την προοπτική να στείλει τα στοιχεία για τις δαπάνες των φαρμάκων στον εισαγγελέα  και να συσταθεί ακόμη και Προανακριτική Επιτροπή για τυχόν ευθύνες υπουργών, την περίοδο 2004-2011.

Ο Α. Λοβέρδος κάνοντας απολογισμό της πολιτικής στο συγκεκριμένο τομέα, δήλωσε ότι παρά τα λάθη που έγιναν στα αρμόδια υπουργεία «ο αγώνας τελικά απέδωσε  όφελος 750 εκατ. ευρώ για το 2010», ενώ εκτίμησε ότι για το 2011 θα επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης από το φάρμακο στο 1,3 δις ευρώ. Σημείωσε μάλιστα ότι ο στόχος είναι το 2012- 2013 η Ελλάδα να μπορέσει να ξαναγυρίσει στη φαρμακευτική δαπάνη του 2004. 
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas