Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Από τη σεξουαλική κρίση θα βγούμε;

Το βεβαρηµένο κοινωνικό και οικονοµικό κλίµα πλήττει τους ανθρώπους ακόµη και στο θέµα του σεξ,Ακόµη και το καλοκαίρι που η αναγκαστική έκθεση σηµείων του σώµατος βοηθάει σε κάτι τέτοιο, φέτος ένα οικονοµικοσεξουαλικό ντόµινο έχει αρνητική επίδραση στη ζωή των Ελλήνων. Τι µέλλει γενέσθαι;.1 Γιατί η κρίση χτύπησε πιο πολύ τις δεσµευµένες γυναίκες;

Η επιλογή για αποχή ή αραίωση των σεξουαλικών επαφών είναι µια παθητική στάση που επιλέγουν για να αντιδράσουν. Στη συγκεκριµένη περίπτωση αντιδρούν στις κοινωνικές µεταβολές.

2 Πώς ένα γεγονός επηρεάζει τόσο πολύ τη διάθεση;

Η ερωτική διάθεση είναι πια ευάλωτη και εύθραυστη, αφού την κινητοποιεί ένα πρωτόγονο ένστικτο που σταδιακά έχει εκφυλιστεί και στη σύγχρονή του µορφή δεν είναι ικανό να θωρακίσει την επιθυµία µας.

3 Το ίδιο ισχύει και για τις ελεύθερες;

Το βεβαρηµένο κοινωνικό και οικονοµικό κλίµα πλήττει όλους τους ανθρώπους. Τα µεγέθη είναι που διαφέρουν.

4 Το σώµα γιατί επηρεάζεται και αντιδρά έτσι;

Επειδή γίνεται σωµατοποίηση των ψυχικών συµπτωµάτων. Οταν η ψυχική µας οργάνωση βάλλεται ή καταρρέει, τότε το σώµα ακολουθεί.

5 Θα ανακτήσουν τη χαµένη τους διάθεση;

Ναι. Οταν δηµιουργείται ένα πρόβληµα στη σεξουαλική µας ζωή, δεν αντιµετωπίζουµε µια νέα παγιωµένη τάξη πραγµάτων αλλά µια πλήρως αναστρέψιµη κατάσταση.

6 Οι αφροδισιακές τροφές βοηθούν;

Σαφώς και κάποιες τροφές δικαίως θεωρούνται «βοηθητικές» στην ήδη υπάρχουσα διέγερση, αλλά σε καµία περίπτωση δεν την προκαλούν ή θεραπεύουν τις διαταραχές της.

7 Πότε πρέπει να ανησυχήσουν;

Οταν τα συµπτώµατα επιµένουν. Δεν χρειάζεται ένα πρόβληµα να τείνει να γίνει χρόνιο, για να αναζητήσουµε βοήθεια και υποστήριξη.

8 Τι είδους βοήθεια µπορούν να αναζητήσουν;

Επικοινωνία! Καλό είναι ο άνδρας και η γυναίκα να συζητούν αλλαγές και συµπτώµατα που παρατηρούν ο ένας στον άλλο, ώστε να προσπαθήσουν από κοινού να βρουν τη λύση, χωρίς βέβαια να οδηγούνται σε υπερβολικές αναλύσεις.

9 Και εάν δεν τα καταφέρουν;
Αν αγαπιούνται, θα επισκεφτούν ειδικό ψυχικής υγείας ή σύµβουλο σχέσης.

10 Τι θα συµβουλεύατε τον σύντροφό τους;

Ψυχραιµία, υποστηρικτική διάθεση, όχι ανακριτική συµπεριφορά αλλά ενθαρρυντική ως προς την εύρεση λύσης.

11 Οι διακοπές θα βοηθούσαν την κατάσταση;

Βεβαίως, αρκεί να κατανοήσουµε πως διακοπές δεν πάµε ούτε για να λύσουµε όλα µας τα προβλήµατα, ούτε για να ζήσουµε ένα ιδανικό πλάνο που αρκετά συχνά είναι εκτός πραγµατικότητας. Στόχος είναι να χαλαρώσουµε, να επικοινωνήσουµε και επιστρέφοντας να έχουµε επανακτήσει τις δυνάµεις για να αντιµετωπίσουµε τα προβλήµατα της καθηµερινότητας αλλά και της σχέσης µας.

12 Ενα ζευγάρι που δεν κάνει σεξ πρέπει να χωρίσει;

Θα πρέπει να αναλογιστεί τις αιτίες που έχουν επιφέρει στη σχέση τη σεξουαλική αποµάκρυνση και να αναζητήσει βοήθεια ώστε να οδηγηθεί σε απαντήσεις και λύσεις.

13 Χωρίζουν τα ζευγάρια στις διακοπές;

Συµβαίνει, όταν τα ζευγάρια επιφορτίζουν τις διακοπές τους µε υπερβολικές προσδοκίες, απαιτήσεις και επιτακτική αναζήτηση απαντήσεων και λύσεων, ενώ οι διακοπές πρέπει να είναι ένα διάλειµµα, µια «όαση» στην αντικειµενικά δύσκολη καθηµερινότητά µας.

14 Σε τι διαφέρουν οι σύγχρονες ερωτικέςσυντροφικές σχέσεις σε σχέση µε το πρόσφατο παρελθόν;

Είναι πολύ διαφορετικές.

Μοιάζει οι σχέσεις να ακολουθούν µια πτωτική πορεία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους να φθείρονται ολοένα και περισσότερο. Με τις σηµερινές συνθήκες και τα προβλήµατα όλα αυτά διογκώνονται, µεγιστοποιούν τη σηµασία και τον αντίκτυπο ενός ήδη σοβαρού γεγονότος.

15 Τι συµβουλεύετε για µακροχρόνια σεξουαλική ζωή;

Διαχείριση του στρες, µείωση καπνίσµατος, συχνή ερωτική επαφή, ερωτική διεκδίκηση, και όσο το δυνατόν λιγότερες αναστολές.

16 Γιατί το ποτό καταλύει τα ήθη και κάνει τις καταστάσεις πιο «εύκολες»;

Το αλκοόλ αδρανοποιεί τον προµετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, που ελέγχει τις αναστολές. Οµως η επίδρασή του είναι και ψυχολογική. Παράλληλα, σηµαντικό ρόλο παίζουν οι προσδοκίες µας, αφού νοµίζουµε ότι το αλκοόλ θα µας απελευθερώσει σεξουαλικά και οδηγούµαστε σε σεξουαλική απελευθέρωση.

17 Τι συναισθηµατικούς κινδύνους έχει αυτό;
Η «θολή» κρίση και η µειωµένη αντίληψη µπορεί να µας εκθέσουν και να µας προκαλέσουν συναισθήµατα ντροπής όπως και ενοχές.

18 Εχουν το νου τους οι Ελληνες στο προφυλακτικό;

Δυστυχώς όχι όσο επιβάλλεται. 19 Ποια σεξουαλικά νοσήµατα βρίσκονται σε έξαρση;

Τα χλαµύδια, ο ΗΡV και ο έρπητας, ενώ σε κάποιες οµάδες η σύφιλη, η βλεννόρροια.

20 Η εναλλαγή συντρόφων αυξάνει τους κινδύνους µετάδοσης νοσηµάτων;

Αν δεν χρησιµοποιούµε προφυλακτικό, είτε ένας είναι ο σύντροφος είτε περισσότεροι κινδυνεύουµε σχεδόν το ίδιο.

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas