Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κατ' αρχήν συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης – Περιορισμένη η εμπλοκή ιδιωτών

Σε συμφωνία επί της αρχής για νέο τριετές σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο που καλύπτει τη χρηματοδότηση της χώρας έως τα μέσα του 2014 έφτασε η Ευρωζώνη σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή (EFC) που συνεδρίασε έως αργά τη νύχτα της Τετάρτης, στη Βιέννη, άναψε το «πράσινο φως» και ενέκρινε επί της αρχής το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πήγες του πρακτορείου το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο ουσιαστικά αντικαθιστά το πρώτο «πακέτο» των 110 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε το Μάρτιο του 2010, θα περιλαμβάνει εμπλοκή των ιδιωτών επενδυτών, αλλά σε περιορισμένο βαθμό για να αποφευχθεί ένα «πιστωτικό γεγονός».

Η συμφωνία δεν είναι οριστική καθώς απομένει να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες της συμμετοχής ιδιωτών καθώς η συμπληρωματική διεθνής χρηματοδότηση θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων μέχρι τις 20 Ιουνίου, όταν πραγματοποιείται η νέα συνάντηση του Eurogroup.

Η συμφωνία έρχεται ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και εν αναμονή τόσο των νέων σκληρότατων μέτρων της κυβέρνησης, όσο και της πολυαναμενόμενης έκθεσης της τρόικας.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas