Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση κατά Πεταλωτή

Η επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει προκαλέσει για άλλη μία φορά έναν πολεμο ανακοινώσεων.

Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε λόγο για εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση με πέτρες, αυγά και γιαούρτια που δέχθηκε, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει μία ανακοίνωση όπου αναφέρεται εναντίον του με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση.

Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση με την οποία ανοιχτά πλέον κατονομάζει το ΣΥΡΙΖΑ ως υπαίτιο για αυτά τα γεγονότα.

Το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές, για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas