Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

“Πράσινος” ο σούπερ τελικός – Πρωταθλητής Ελλάδος ο Παναθηναϊκός

Μετά από ένα εκπληκτικό ματς που κρίθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός, χωρίς τον Διαμαντίδη που τραυματίστηκε στο πρώτο λεπτό, πήρε τεράστια νίκη με 101-94 και πανηγύρισε το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Απαράδεκτες εικόνες στο τέλος με τους οπαδούς του τριφυλλιού να προπηλακίζουν τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ένα ματς αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων έγινε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ότι έχει μέταλλο πρωταθλητή και να παίρνει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός πάλεψε σε όλο το ματς αλλά πλήρωσε τις χαμένες βολές στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τα όλα του και το μόνο αρνητικό ήταν η συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού στο τέλος που μπήκαν στο παρκέ και επιτέθηκαν στους παίκτες του Ολυμπιακού.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι αλλά στο πρώτο κιόλας λεπτό ήρθε η ψυχρολουσία με τον τραυματισμό του Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των πράσινων γύρισε το πόδι και παρακολούθησε το ματς καθισμένος στον πάγκο.
Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έκανε ένα ξέσπασμα, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 7 πόντους. Άμεση ήταν η απάντηση των παικτών του Ομπράντοβιτς που βρήκαν λύσεις μέσα από τη ρακέτα αλλά και με μακρινά σουτ του Νίκολας.
Τα αίματα άναψαν μετά από αντιαθλητικό φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές πάνω στον Γλυνιαδάκη. Ο Καϊμακόγλου εκτέλεσε την πρώτη βολή, αν και το φάουλ ήταν στον Μάριτς και οι τρεις ρέφερι ακύρωσαν το μπόνους του Παναθηναϊκού, χρέωσαν με μία τεχνική ποινή τους πάγκους.
Το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 41-39 και όλοι περίμεναν να δουν την κατάσταση του Διαμαντίδη.
Ο αρχηγός του τριφυλλιού δεν επέστρεψε στο ματς αλλά οι συμπαίκτες του ξεκίνησαν με φόρα και πήραν διαφορά 6 πόντων. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και το ματς πήγε πάλι πόντο πόντο.
Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε σπουδαία δουλειά αλλά από την άλλη τα επιθετικά ριμπάουντ έδιναν ανάσες στους πράσινους.
Το ματς φούντωνε όσο η ώρα πέρναγε. Ο Φώτσης με τρίποντα έδωσε ανάσα στους πράσινους που προηγήθηκαν με 81-77 στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Σπανούλης με τρίποντο μείωσε στον έναν. Ο Μπατίστ με καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 83-80 και ο Μπουρούσης απάντησε.
Ο Παναθηναϊκός δεν ευστόχησε σε άλλη επίθεση αλλά ο Ολυμπιακός είχε 1/4 βολές με τους Παπαλουκά και Μαυροκεφαλίδη. Ο Σάτο αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο και το ματς πήγε στην παράταση.
Ο Φώτσης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με τρίποντο, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι έχασαν κι άλλη βολή. Ο Καλάθης με λέι απ έδωσε προβάδισμα 4 πόντων και στην επόμενη επίθεση ο Σπανούλης έχασε μόνος του τη μπάλα.
Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Καλάθης με ατομική ενέργεια έκανε το 94-88, ο Ολυμπιακός έχασε την επίθεση και ο Φώτσης με απίστευτο τρίποντο σφράγισε την επικράτηση των πράσινων.
Τα υπόλοιπα δευτερόλεπτα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 101-94 και να παίρνει πανηγυρικά τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 41-39, 60-61, 83-83, 101-94

Παναθηναϊκός: Μάριτς 5, Μπατίστ 22 (11 ριμπάουντ), Φώτσης 22 (6/6 τρίποντα), Σάτο 9 (5 ριμπ.), Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Βουγιούκας 6, Καλάθης 11 (11 ασίστ), Καϊμακόγλου 11
Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 7 (8 ασίστ), Γκόρντον 2, Σπανούλης 18 (5 ασ), Πρίντεζης 11(1), Μπουρούσης 16 (10 ριμπάουντ), Πελεκάνος 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 4, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 8 (2/2 τρίποντα)
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas