Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κρίσιμες εκλογές στην Πορτογαλία - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Σαφές το προβάδισμα για το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μεταδίδει το Γερμανικό πρακτορείο, βάσει των τμηματικών αποτελεσμάτων.

Το Γερμανικό πρακτορείο μετέδωσε γιά τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία ότι, "το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα καταγάγει σήμερα εκλογική νίκη" αφού, ήδη, συγκεντρώνει ένα ποσοστό ψήφων σχεδόν 45% ( με διαθέσιμα αποτελέσματα από τα 1.823 απ τα συνολικά 4.260 εκλογικά τμήματα).
Οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών έκλεισαν τελευταίες στις Αζόρες γύρω στις 21.30 ώρα Ελλάδας κι αμέσως ξεκίνησε στη Λισαβόνα η μετάδοση απ τα εθνικά ΜΜΕ των exit polls.
Σύμφωνα με αυτά ο συνασπισμός των κομμάτων της Δεξιάς υπερτερεί των Σοσιαλιστών (έως σήμερα στην κυβέρνηση) και "θα έχει απόλυτη πλειοψηφία εδρών" στη νέα βουλή.

  Σύμφωνα με τα exit polls το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων συγκέντρωσε σήμερα το δεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με πρόεδρό του τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Το ποσοστό ψήφων θα κυμανθεί στο εύρος 37% έως και 42,5% των ψήφων.

  Αυτά τα ποσοστά ψήφων δίνουν στη νέα βουλή από 102 έως και 121 έδρες σε αυτό το κόμμα--σε σύνολο 230.

  Το Σοσιαλιστικό κόμμα του έως σήμερα πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων, που θα κυμανθεί στο εύρος 24,8% έως και 30% των ψήφων.

  Οι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι, "το δεξιό 'Δημοκρατικό και Κοινωνικό Κέντρο' μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στον Πάσος Κοέλιο να συγκροτήσει κυβερνητικό συνασπισμό και να διαθέτει στη νέα βουλή "πλειοψηφία ως και 149 εδρών".

Οι Πορτογάλοι ψήφισαν  στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές τους βουλευτές και τον αρχηγό της κυβέρνησης που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης της χώρας, που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas