Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο

Κατά την εκεί επίσκεψή του, ο κ. Λαμπρινίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού.

Στην Κύπρο μεταβαίνει, το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ποιός είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών

Yπουργός Εξωτερικών: ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ - Δικηγόρος-Διεθνολόγος

Ο Σταύρος Λαμπρινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ των ΗΠΑ (Amherst College, πτυχίο Bachelor of Arts) και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γιέηλ (Yale Law School, πτυχίο Juris Doctor). Είναι απόφοιτος του Οικοτροφείου του Κολλεγίου Αθηνών.

Την περίοδο 2004-09 ήταν επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Είναι Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Ενίσχυση της Ασφάλειας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Πολιτών στο Διαδίκτυο, σχετικά με τις Στρατηγικές και τα Μέσα για την Ένταξη των Μεταναστών στην Ευρώπη, και σχετικά με την Προστασία των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας στο Πλαίσιο της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, καθώς επίσης και σκιώδης εισηγητής της Σοσιαλιστικής Ομάδας κατά την Αναθεώρηση της Οδηγίας 2002/58 σχετικά με την Επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής στον Τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Διατέλεσε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας (2000-04), Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας (1999-04), Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (1996-99), διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου (1996) και ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου (1994-96).

Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκε σαν δικηγόρος στην εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ με εξειδίκευση σε θέματα διεθνούς εμπορίου και διεθνούς διαιτησίας. Είναι επίτιμος διδάκτορας του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών της Ουκρανίας. Διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Έχει βραβευτεί για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό από την επιτελική οργάνωση του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ. Διατέλεσε Αρχισυντάκτης της έγκριτης νομικής επιθεώρησης The Yale Journal of International Law (1987-88).

Είναι παντρεμένος κι έχει μία μικρή κόρη. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas