Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Sony παρουσίασε δύο tablet υπολογιστές και μπαίνει στη μάχη με το iPad (pics + video)


Η Sony παρουσίασε δύο tablet υπολογιστές και μπαίνει στη μάχη με το iPad (photos + video)
Στη μεγάλη μάχη των υπολογιστών tablet μπαίνει ορεξάτη η Sony, η οποία παρουσίασε αιφνιδιαστικά τα Sony Tablet, όχι σαν κάποιο μακρινό σχέδιο, αλλά σαν prototypes με… σάρκα και οστά. Μάλιστ,α η Sony δημιούργησε δύο διαφορετικά μοντέλα με τις ονομασίες S1 και S2, τα οποία και παρουσίασε πρόσφατα σε πλήρη λειτουργία.
Η εταιρεία δεν κρύβει ότι στόχος της είναι μόνο η δεύτερη θέση πίσω από το iPad της Apple, (όπου σήμερα βρίσκεται η Samsung με το Galaxy Tab). Δείτε το video της παρουσίασης, αλλά και φωτογραφίες από τα S1 και S2…



Το μεγαλύτερο από τα δύο tablet είναι το S1 με οθόνη 9,4 ιντσών και προορίζεται για χρήση ως συσκευή ψυχαγωγίας υψηλών απαιτήσεων. Η Sony υποστηρίζει ότι η σχεδίασή του και η αλλαγή του κέντρου βάρους το κάνουν ιδιαίτερα άνετο στην πολύωρη χρήση. Το S1 λειτουργεί και ως χειριστήριο υπέρυθρων, ελέγχοντας συμβατές συσκευές ήχου και εικόνας (universal remote control).

Η Sony παρουσίασε δύο tablet υπολογιστές και μπαίνει στη μάχη με το iPad (photos + video)
Το δεύτερο tablet με την ονομασία S2, έχει δύο οθόνες που διπλώνουν η μια επάνω στην άλλη (clamshell). Κάθε οθόνη έχει διαγώνιο 5,5 ίντσες και μπορεί να αναπαράγει διαφορετικό περιεχόμενο (π.χ. στην επάνω οθόνη η εφαρμογή e-mail και στην κάτω οθόνη το εικονικό πληκτρολόγιο). Όμως οι δύο οθόνες μπορούν να λειτουργούν και με ενιαίο τρόπο προβάλλοντας σε δύο μέρη το περιεχόμενο της ίδιας σελίδας.
Η Sony παρουσίασε δύο tablet υπολογιστές και μπαίνει στη μάχη με το iPad (photos + video)
Οι «ταμπλέτες» της Sony θα είναι βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα Android 3.0 της Google και θα έχουν δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi και 3G ή και 4G (όπου αυτά είναι διαθέσιμα). Επίσης, θα υποστηρίζουν το πρότυπο DLNA για την ασύρματη μεταφορά βίντεο σε τηλεόραση και ήχου σε ασύρματα ηχεία σε συμβατές συσκευές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony η κυκλοφορία των S1 και S2 προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2011. Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι πρόσφατες επιθέσεις χάκερ στο Playstation Network θα αλλάξουν με κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό της εταιρείας.
Η Sony παρουσίασε δύο tablet υπολογιστές και μπαίνει στη μάχη με το iPad (photos + video)
Πάντως, ο ανταγωνισμός στην αναδυόμενη αγορά των Tablet Pc δυναμώνει καθώς εκτός από τη Sony αναμένονται στους επόμενους μήνες ακόμα περισσότερες νέες επιλογές από εταιρείες, όπως η Hewlett Packard, η HTC και η LG.
http://ntaksi.blogspot.com/

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas