Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Playstation 4! - Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα

Στην κορυφή της Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία τους οι “μπλαουγκράνα” που μάγεψαν τον πλανήτη και ζάλισαν τους παίκτες της Μάν. Γιουνάιτεντ, επικρατώντας με 3-1 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

1992, 1996, 2009, 2011... Η Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία, ξεπερνώντας την Ίντερ και ισοφαρίζοντας το επίτευγμα των Μπάγερν και Άγιαξ.
Αντίπαλος στο Ουέμπλεϊ όπως και πριν από δύο χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατάφερε να αντισταθεί των Καταλανών μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επέλεξε να ρισκάρει πιέζοντας ψηλά, όμως η ομάδα του Γκουαρδιόλα (ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Πουγιόλ) γρήγορα βρήκε τη λύση και έφερε τον τελικό στα μέτρα της.
Στο 15ο λεπτό ο Πέδρο απείλησε για πρώτη φορά στέλνοντας από ιδανική θέση τη μπάλα άουτ. Ακολούθησε ένα καταιγιστικό τέταρτο από πλευρά Καταλανων, στο οποίο ήρθε και το πρώτο γκολ. Στο 28΄ο καταπληκτικός Τσάβι με μία κάθετη πάσα αποδιοργάνωσε ολόκληρη την άμυνα της Γιουνάιτεντ και ο Πέδρο από κοντά νίκησε τον Φαν Ντερ Σαρ. Η Μάντσεστερ, όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και 8 λεπτά μετά, στην πρώτη της απειλή προς την εστία του Βαλντές, έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γκιγκς πήρε τη μπάλα από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Ρούνεϊ, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά την φάση για το 1-1. Η Μπαρτσελόνα πάλεψε για δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά δεν τα κατάφερε.
Στο δεύτερο ημίχρονο μόνο η μία ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και όλα έδειχναν πως η επιβεβαίωση της ανωτερότητας των Καταλανών ήταν θέμα χρόνου. Έτσι και έγινε. Αφού στο 52΄ο Φαν Ντερ Σαρ, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του, είπε “όχι” στο τετ α τετ του Ντάνι Άλβες, δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι με ένα ξαφνικό σουτ νίκησε τον Ολλανδό και έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού, πετυχαίνοντας παράλληλα το 53ο του γκολ την εφετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Από το 60΄ μέχρι το 68΄ η Μπαρτσελόνα έκανε 6 τελικές προσπάθειες και στην 7η κατάφερε ηνα σφραγίσει τη νίκη. Μετά από πάσα του Μπούσκετς ο Βίγια με ένα καταπληκτικό σουτ πέτυχε το γκολ της βραδιάς, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Από κει και έπειτα η Μάντσεστερ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βαλντές.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Καταλανούς – ένα κουβάρι – να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και τον Γκουαρδιόλα να γίνεται ο νεότερος προπονητής που κερδίζει δύο ευρωπαϊκά Κύπελλα ξεπερνώντας τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Μπαρτσελόνα τελείωσε τον τελικό με 19! τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 12 κατέληξαν στον στόχο, ενώ η Μάντσεστερ με 4 και μόνο 1 στο στόχο.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέπε Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90'+2' Αφελάι), Βίγια (86' Κεϊτά)


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (77' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas