Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οι άθεοι κάνουν καλύτερο σεξ;

Αν δεν πιστεύετε στον Θεό, οι πιθανότητες να κάνετε σεξ απόψε μόλις αυξήθηκαν...γιατί οι φήμες λένε ότι είστε πολύ ταλαντούχοι στο άθλημα.
Έτσι, τουλάχιστον, ισχυρίζεται μια νέα έρευνα που εξετάζει την πράξη του σεξ σε σχέση με τα θρησκευτικά πιστεύω. Σύμφωνα με την έρευνα οι άθεοι άνθρωποι αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή καθώς έχουν αποβάλει τις τύψεις που πιθανόν να περιβάλλουν τους οπαδούς μιας θρησκείας σχετικά με το σεξ. Πόσο ακριβή, ωστόσο, είναι αυτά τα αποτελέσματα; Τελικά οι άθεοι κάνουν καλύτερο σεξ;

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό δήλωσαν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά και λιγότερο πρόθυμοι να εκπληρώσουν με το ταίρι τους τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις. Επίσης, όσο λιγότερο προσκολλημένο στη θρησκεία ήταν το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν, τόσο λιγότερες τύψεις φαίνεται να αισθάνονται σήμερα οι συμμετέχοντες.

Από την άλλη, ωστόσο, η εν λόγω έρευνα δεν είναι επιστημονική, διεξήχθη ανάμεσα σε χρήστες του διαδικτύου και προβλήθηκε από μια ιστοσελίδα, γνωστή για τα αντι-θρησκευτικά της πιστεύω, γεγονός που καθιστά τα αποτελέσματά της έρευνας μόνο εν μέρει έγκυρα.

Εν πάση περιπτώσει, οι έννοιες θρησκεία και πίστη, που πολύ συχνά συγχέονται, δεν είναι ταυτόσημες. Καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα θρησκευτικά του πιστεύω, να αμφισβητήσει την εκκλησία ή και να απορρίψει την ύπαρξη θεού. Επιπλέον, σε σχέση με το θέμα μας, ο καθένας είναι υπεύθυνος για το πόσο –και αν- θα επιτρέψει ποτέ τη θρησκεία ή την πίστη να «επέμβει» στη σεξουαλική του ζωή.

24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas