Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Λαχταριστή παντζαροσαλάτα με φέτα και αχλάδια

Οι ξεχωριστές γεύσεις σας εκφράζουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα κάθε φορά που τις...
προσφέρετε σε φίλους και γνωστούς. Δοκιμάστε τη σαλάτα αυτή και όλοι θα σας μνημονεύουν για τη μαγειρική σας.

Υλικά
4 παντζάρια
3 αχλάδια
3,5 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
10 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμμάρια φέτα
φύλλα φρέσκιας μέντας
ηλιόσπορους

Εκτέλεση
1. Βάλτε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα βάζο.
2. Ανακινείστε και προσθέστε αλατοπιπέρο.
3. Περάστε τα παντζάρια και τα αχλάδια ωμά από ένα τρίφτη ώστε να γίνουν λεπτές λωρίδες σα σπίρτα, αφού πρώτα τα ξεφλουδίσετε προσεκτικά.
4. Βάλτε τις λωρίδες σε ένα περιχύστε με το περιεχόμενο του βάζου.
5. Προσθέστε χυμό λεμονιού αν τα αχλάδια είναι πολύ γλυκά.
6. Τρίψτε τη φέτα πάνω από τη σαλάτα.
7. Βάλτε τα φύλλα της δάφνης και τους ηλιόσπορους.
8. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

queen.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas