Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καλύπτει τον Γ. Παπανδρέου το ΔΝΤ για τις δηλώσεις Στρος Καν

Ένα βήμα κάνει πίσω το ΔΝΤ σε σχέση με τις δηλώσεις που έγιναν γνωστές την Τρίτη ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με τον Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενη προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επικοινωνία του κ. Στρος-Καν με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι «είμαστε πάντα σε επαφή με τα κράτη μέλη μας και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας».

Σημειώνει, δε, ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή», και πως «δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010».

Το Ταμείο υπενθυμίζει ότι «εδώ και έναν χρόνο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έχει δηλώσει πως μέχρι να κατατεθεί η αίτηση (της Ελλάδας) δεν είχαμε συζητήσεις οικονομικής φύσεως», και η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι αυτό που συνέβαινε στις επαφές μεταξύ των δυο πλευρών ήταν ότι «στελέχη του Ταμείου πρόσφεραν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα της τελευταίας».
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas