Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Εκπτώσεις ή απευθύνομαι στο εξωτερικό» το μήνυμα Λοβέρδου στους προμηθευτές

Από τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των προμηθευτών την Τετάρτη: Νέο «ραντεβού» για την επόμενη Δευτέρα έδωσαν οι δύο πλευρές
Πάγωμα των κινητοποιήσεων ζήτησε από τους προμηθευτές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Λοβέρδος, καλώντας τους να αποδεχτούν έκπτωση κατά 20% στις προμήθειες υλικού αναδρομικά από το Μάρτιο ή το υπουργείο θα προχωρήσει σε απευθείας προμήθειες από το εξωτερικό και θα ενεργοποιήσει το νόμο για ανάληψη των προμηθειών από ιδιωτικό φορέα.
Σε τρίωρη σύσκεψη που είχαν οι δύο πλευρές την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας, ο Ανδρ.Λοβέρδος ζήτησε από τους προμηθευτές να συνεργαστούν με το ΕΣΥ κάνοντας εκπτώσεις προς τα νοσοκομεία, ρίχνοντας στο τραπέζι την εναλλακτική της προμήθειας υλικών και ιατρικών εργαλείων απευθείας από εταιρείες του εξωτερικού.

Ήδη τρία νοσοκομεία έχουν προμηθευτεί υλικά από εταιρείες ξένων χωρών, το ένα από τα οποία είναι το «Γ.Γεννηματάς».

Όπως αναφέρθηκε στις συζητήσεις, σύμφωνα με το Βήμα, η διοίκηση προμηθεύτηκε γάντια έναντι 0,28 ευρώ, από 0,14 ευρώ που τα προμηθεύουν οι ελληνικές εταιρείες κατά τη διάρκεια του «εμπάργκο». «Πρόκειται για μία alternativa που έχει το σύστημα και που δεν θέλω να εφαρμόσω σε όλα τα νοσοκομεία», είπε ο Ανδρ.Λοβέρδος.

Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή τους για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου, λέγοντας επίσης πως «δεν είναι δικαίωμα τους το εμπάργκο σε βάρος του ΕΣΥ γιατί αν καταρρεύσει το σύστημα, θα πέσει πάνω και στο δικό τους κεφάλι».

Μερίδα των προμηθευτών αντέδρασε σε υψηλούς τόνους. Αρκετοί, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη της σημερινής σύσκεψης, επιφυλάχτηκαν να αποφασίσουν για την τύχη του εμπάργκο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους στις επόμενες ημέρες.

Νέα συνάντηση κανονίστηκε για το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas