Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ο Πρωταθλητής μιλάει όταν πρέπει - Ο ΠΑΟ "άλωσε" το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό αλλά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς στο κρίσιμο πρώτο τελικό της Α1 επικράτησαν με 75-70 και έκαναν το μπρέικ. Διαμαντίδης και Μάριτς οι πρωταγωνιστές των νικητών.

Δείτε το LIVE του αγώνα


Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς έχοντας σε καλή ημέρα από την αρχή τον Μίλος Τεόντοσιτς που φαίνεται ότι φορμαρίστηκε για τους τελικούς. Ο Σέρβος σκόραρε από απόσταση, ο Μπουρούσης μέσα από το καλάθι και οι ερυθρόλευκοι παίζοντας καλή άμυνα ξέφυγαν με 9 πόντους στο σκορ 21-12.
Ο Διαμαντίδης κράταγε μόνος του τους πράσινους, είτε με ασίστ είτε με προσωπικές ενέργειες και όταν βρήκε συμπαραστάτη τα πράγματα άλλαξαν.
Αυτό συνέβη στη δεύτερη περίοδο, η πρώτη έκλεισε 21-15, με τον Μάριτς να έρχεται από τον πάγκο και να σημειώνει 8 γρήγορους πόντους αλλά βοηθώντας και σημαντικά στην άμυνα.
Οι πράσινοι με σερί 11-2 ισοφάρισαν και λίγο αργότερα πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με τον Τεόντοσιτς να παρακολουθεί τα πρώτα 8 λεπτά της δεύτερης περιόδου από τον πάγκο.
Ο Σέρβος γύρισε και μαζί με τον Γκόρντον βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κλείσει προηγούμενος με ένα πόντο το ημίχρονο, 35-34.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος αφού μπόρεσε να κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι του και βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες. Εκτός του εκπληκτικού Μάριτς που έκανε το καλύτερο ματς του με τους πράσινους, βοήθησαν και οι Μπατίστ, Καϊμακόγλου.
Ο Ολυμπιακός στηριζόταν αποκλειστικά στον Τεόντοσιτς και ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5.
Στην αρχή της κρίσιμης τέταρτης περιόδου οι πράσινοι έφτασαν και στο +7, 51-58 αλλά ένα τρίποντο του Παπαλουκά και ένα γκολ φάουλ του Σπανούλη ξαναέφεραν τη διαφορά στον πόντο.
Το ντέρμπι είχε ανάψει για τα καλά. Ο Διαμαντίδης από τη μία, ο Σπανούλης από την άλλη πήγαιναν το ματς πόντο πόντο.
Ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε διαφορά 5 πόντων αλλά 2 λεπτά πριν το τέλος ο Σπανούλης με 5 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 68-68.
Οι πράσινοι είχαν το καθαρό μυαλό στο τέλος. Βρήκαν τρίποντο από τον Φώτση, στο οποίο απάντησε με λέι απ ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης με 2 βολές ξαναέφερε τη διαφορά στο +3.
Το χαμένο τρίποντο του Τεόντοσιτς και η βολή του Μπατίστ έβαλαν για τα καλά μπροστά τον Παναθηναϊκό 27 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.
Οι πράσινοι έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα και πήραν το πλεονέκτημα έδρας. Το επόμενο ραντεβού την Κυριακή στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-34, 51-56, 70-75
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas