
Το κέικ παρασκεύασαν ζαχαροπλάστες της περιοχής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 550 χρόνων από την ίδρυση της πόλης. Ο επικεφαλής της ομάδας των ζαχαροπλαστών, Φέρεντς Φάρκας, δήλωσε στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων «Agerpres» ότι χρησιμοποιήθηκαν 2.200 αυγά, 160 κιλά φρούτα, 200 κιλά σαντιγί, 100 κιλά ζάχαρη και 15 κιλά σοκολάτα, για την παρασκευή του γιγάντιου κέικ.
Το κέικ, μήκους 5,5 μέτρων, διακοσμήθηκε με φρούτα και αμυγδαλόπαστα και κόπηκε σε 6.000 κομμάτια προκειμένου να μοιραστεί στους παρευρισκόμενους.
pfinder