Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στα 60.000 ευρώ αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές φοιτητών


Το όριο θα αυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο μετά το δεύτερο
Η αύξηση στα 60.000 ευρώ, από τα 50.000 ευρώ που προβλέπονταν αρχικά, για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών περιλαμβάνεται στις αλλαγές που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο λειτουργίας των πειραματικών σχολείων και την ίδρυση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για τους δικαιούχους για μετεγγραφές δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά δέκα χιλιάδες ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δευτέρου.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα «νοείται το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα που αποκτά ο φορολογούμενος, η σύζυγος του και τα ανήλικα τέκνα του από κάθε πηγή, ανεξάρτητα αν αυτό είναι πραγματικό ή εισόδημα που προκύπτει με βάσει τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά δέκα χιλιάδες ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δευτέρου».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κάνει λόγο για προοδευτική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ανταποκρίνεται στην αξιοκρατία, στην διαφάνεια και προωθεί το νέο ψηφιακό σχολείο διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ισότιμη πρόσβαση μαθητών και καθηγητών και την αντιπολίτευση να επικεντρώνει την έντονη κριτική της στο θέμα των μεταγραφών και την κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas